Avvägning av energin

Melvin var HOT idag! Men jag är ändå så himla glad över hans utveckling mentalt dessa dagar när han har såhär mycket energi, för han håller sig ändå i skinnet, lyssnar på mig och sprakar inte iväg. Förut agerade han mycket mer på sina känslor och var ”barnslig” i det men nu lyssnar han på mig även fast energin kokar inombords. Dessa dagar är det ju lite mer en balansgång och jag försöker hålla tungan rätt i mun för att också skapa bra pass där Melvin får komma till arbete och fokusera på mina signaler. En dag som denna kanske jag inte utmanar det där lilla extra (genom att tex rida förvänd galopp på byteslinjerna) utan jag sänker ribban för att möta honom där hans energi är och ställer rimliga krav som han kan hantera utan att bli alldeles för het. Men det är en avvägning! Tycker att jag har mycket användning av piruettarbetet nu när han har såhär mycket energi, där får han verkligen ta i fokusera och komma till jobb på ett bra sätt. Utan att han blir övertaggad mentalt!

Imorgon är det träning för Kristian och jag tänkte bolla med honom om det är smart att lägga bort bytena nu någon vecka och mer fokusera på grundkvalitén igen i galoppen innan vi tar upp bytena igen. Vi har jobbat mycket byten de senaste träningarna och då blir såklart grundkänslan lite lidande 🙂

Hade lite extra tur idag också eftersom att jag fick se Lina Dolk och hennes nya fina Justin ”in action”! Så fin häst och Lina matchar honom riktigt fint. Ska bli spännande att följa deras resa ihop, tror det kommer blir superbra! Fick även sno åt mig en puss av Dorano som också var på anläggningen för träning ❤️