Årets första start och uppladdning för internationell tävling!

Tävlingssäsongen är igång! Jag och Dorano har hunnit starta en Int II i Enköping. Planen i år är ju att fokusera på de större tävlingarna så som Lövsta Future Challenge cupen, Live Arena GP cupen samt internationella tävlingar och mästerskap. Men jag kände ändå att det skulle vara skönt att göra en start först som var lite mer på en ”vanlig” tävling 😉 En smygstart på säsongen helt enkelt! Dorano kändes otroligt fin i Enköping och jag fick en riktigt bra känsla inne på banan. Jag hade sagt till min själv innan att fokusera på att rida varje meter och varje moment för sig och det målet tycker jag att jag lyckades med. Jag kan lätt hamna i fel tankebana inne på banan där jag tänker att jag ska ”sitta fint” vilket i sin tur resulterar i att jag sitter som en porslinsfigur uppe på hästen och inte inverkar. Det blir sällan bra har jag konstaterat. Så mitt fokus denna säsong är att lita på att jag sitter fint naturligt och istället fokusera på att verkligen inverka och rida inne på banan.

Inne på banan i Enköping.

Resultatet blev 67,5% och en andraplacering! Supernöjd med årets första start! Jag vloggade även under denna tävlingsdag, här kan ni se den vloggen:

Ett annan VÄÄÄÄLDIGT roligt besked jag har fått är att jag och Dorano har blivit uttagna till vår första internationella tävling ihop!!! Det blir min första internationella tävling som U25-ryttare och jag är så glad att få göra det tillsammans med Dorano. Vi ska tävla den 4-8 april i Joosland, Holland. Ni som har hängt med på bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag och Bizet tävlade internationellt i Joosland 2015 (så red vi lilla rundan, St geroges+Int I). Det är alltså samma tävlingsplats jag nu ska tillbaka till fast med Dorano 🙂 Det känns ganska skönt att veta vilken tävlingsplats man kommer fram till, hur det ser ut och veta vart allt ligger. Tävlingen är ju väldigt snart, såhär ser planen ut fram till denna internationella tävling:

24-25 mars, tävling Strömsholm, LFC kval 1 på lördagen + Live Arena GP kür på söndagen Ett eget inlägg om hur denna tävling gick kommer snart!

Hemma 25-30 mars. Uppladdning inför resan! Packa, träna och ladda.

Fredag 30 mars (IMORGON!!), avfärd till Göteborg och familjen Jönsson! Min kompis Emma Jönsson ska också tävla i Joosland så vi kommer åka dit ihop i deras stora hästbuss. Vi åker från Göteborg den 1 april, sover över i Tyskland och kommer fram till tävlingsplatsen måndag den 2 april.

3 april är det vetcheck.

4 april första starten, Int II.

5 april andra starten, U25 Grand Prix.

6 april, vilodag (+ min födelsedag! 🙂 🙂 )

7 april final i GP kür (förhoppningsvis), de 15 bästa av 25 starter går till finalen.

Det ska bli så kul att få åka ut internationellt igen! Det är verkligen höjdpunkterna på året, stora tävlingar och mästerskap. Jag kommer såklart dela med mig av uppladdningen och förberedelserna så mycket jag bara kan (och såklart massa roliga updates på plats!). Tänkte satsa på både text, bilder och vloggar. Låter det som en bra plan? 🙂