Andra träningen

I förmiddags var det dags för vår andra träning för Kristian von Krusenstierna! Vi fortsatte jobba på lösgjordheten, ställningen i nacken med rak hals och jämnt påskjut från bakbenen. I slutet red vi igenom hela U25 GP programmet som vi ska starta på lördag, det kändes bra. Kristian är verkligen duktig på att se små detaljer i lösgjordheten som vi behöver förbättra. Han är duktig på att förklara och väldigt engagerad i träningen, fullt fokus hela tiden vilket jag gillar! Jag får jobba mycket på min hand och mina armar. Jag går ibland med för mycket framåt i handen och lättar liksom av från armbågen och fram, vilket resulterar i att Dorano blir lite lång och rak. Kristian är på mig att hålla kvar armbågen bak vid kroppen och mer jobba på att mjukna i handen och fingrarna. Jag ska kunna ta och lätta i fingrarna utan att hela armen rör sig. Det här känner jag själv att jag behöver träna på, så det är väldigt nyttigt att Kristian är på mig om detta.

Det genomgående är också att få igenom innersidan lite till, speciellt i vänster. Till exempel i passagen så får jag inte ta höger-vänster för att runda till Dorano utan ställa igenom innersidan och hålla kvar med mjuk hand tills Dorano ger efter och då mjuknar jag i fingrarna. När jag mjuknar får han inte räta ut sig utan behålla ställningen och vara rund för min skänkel. När vi jobbade på det här idag blev Dorano så sjukt fin i passagen!!! Jag kände hur hela hand rygg kom upp och han blev rund på ett annat sätt i hela kroppen. Kristian har också varit på mig att inte sitta för tungt och för mycket tillbaka i sadeln i passagen och piaffen, då trycker jag ner ryggen istället för att låta den komma upp under sadeln. Anledningen att jag gör det för att hålla honom framför mig och uppförsbacken, men det kändes mycket bättre när jag lättade av lite i sätet i piaffen och passagen. Små detaljer som gör stor skillnad!

När jag kom hem från stallet tog jag en dusch, åt lunch, la in två tvättar i tvättstugan och sedan blev jag såååå trött. Jag vet inte om det var den varma duschen, maten, träningspasset i förmiddags eller en kombination av allt men jag blev helt slut. Nu börjar energin komma tillbaka men det är så jobbigt när tröttheten slår till sådär. Någon annan som upplever det sådär precis efter lunch? Hur gör man för att ta sig ur det??? Kaffe? Haha.

Älskar den här bilden på oss ❤