Ändra invanda beteenden

Kolla vilken fin bild bästa Sally tog på oss härom veckan! ❤️

Idag har vi fortsatt jobba på att hitta ett jämnare stöd på både tyglarna och bättre kontakt i handen. Jag har insett att jag är van att rida med väldigt lätt stöd i handen och det kanske är bra generellt sätt, men nu när Melvin har så mycket energi i kroppen krävs det ett bättre stöd för att jag ska ha bättre kontroll på honom. Han kör lite sitt eget race när min hand blir för lätt och då tar han över istället för att lyssna på mig. Emma påminde mig ofta idag om att försöka hålla stödet på båda tyglarna även när jag vill ställa honom inåt eller utåt, jag lättar av lite väl mycket i den ”andra” handen när jag vill ställa honom åt ett håll. Melvin blir ostadig när jag är ostadig så jag får jobba på att ha en ”segare” hand och ett jämnare stöd (utan att hålla för mycket såklart!). Aaaah vad svårt det är att ändra invanda beteenden 🙂 Men det går!

Ett annat invant beteende jag har börjat ändra på är att inte bromsa Melvin när han sticker iväg och blir het i galoppen utan att istället fokusera på kontakten i handen, runda till honom och fortsätta rida trots att han egentligen gjort ”fel”. Låtsas lite som att det var det jag ville och bara köra på för att sedan hitta tillbaka till kontrollen. Jag vill gärna stanna honom när han piper iväg men då blir han bara hetare i slutändan ändå.