Husdjurslördag på Granngården

Jag och Pantheon var inbjudna till Granngården på husdjurslördag. För Pantheon var hela dagen fylld med aktiviteter. Han och jag började dagen med en liten skogspromenad. Där fick vi i oss en massa härlig skogsluft och energi.

Därefter var det en liten biltur till Granngården. Väl framme vid Granngården gjorde vi en avstickare till. Det finns nämligen underbara ekbackar precis bredvid våran lokala Granngårdsbutik. Pantheon fick där träffa en ny uppsättning får och vandra på nya spännande marker.

Sedan var det dags för eldprovet (Jag har inte gjort något sådant här med Pantheon förut). Han undrade nog vart vi skulle när vi vandrade på asfalten med riktning mot Granngården. Väl inne i butik sökte jag raskt upp personalen och meddelade att vi var på plats och blev informerad om var det fanns fika. Härligt, det kan behövas! Vi vandrade sedan runt i Granngårdens butik och hälsade på besökare och pratade lite bengal. Pantheon brukar inte få följa med in i hus så ofta så för honom var det hela väldigt spännande.

Matte titta snacks, gräv lite i botten matte så du kommer förbi hundbenen, finns nog någon liten råtta eller fisk gömd där under.

Så där ja, det var smaskigt. Nu fick jag lite energi. Fullt av mat härinne, sånt drar möss. Undrar om de har några här?

Pep det här under?

Titta vad jag hittade. Visst skulle vi ha kattsand? Verkar finnas massor här.

Oj! Som vanligt får man informationen sist. Ingen talade om för mig att det här var en monsteraffär… inte du alltså matte, men den där store bredvid dig. Tur att man kan gömma sig.

Nämen…. vänta lite nu… vad är det här och hur har de kommit hit? Det är ju våra möbler matte. Har de fått tassar och smugit hit?

Det fanns en uteavdelning som när vi närmade oss öppnades med ett väsande ljud som fick Pantheon att raskt ta fram drakryggen och bäversvansen och hoppa en meter rakt bakåt. Han gör liksom allt på en gång för att ögonblicket senare pusta ut när han insåg att det var en dörr.

För Pantheon var tiden på Granngården utmattande. Väldigt mycket nya intryck och folk, så efter ett tag så kröp han ner i ryggsäcken och somnade. Men som den bengal han är dröjer det inte länge innan han är ute ur ryggsäcken och är aktiv igen.

och då belutade vi oss för att åka hem. Husse var som tur var med oss denna dag och tog bilderna.

På hemvägen kvicknade Pantheon till lite i bilen så då beslutade vi att han skulle få hänga med till Det lilla hönshuset också. (www.detlillahonshuset.se). Vi stannade ett tag och jag tror att Pantheon uppskattade att känna gräs under tassarna igen. Det bor många katter här så det fanns mycket att undersöka.

Väl hemma igen somnade Pantheon fort och sov gott resten av dagen.

Hoppas er husdjurslördag var fin också!