Gott Nytt År

Gott Nytt År och tack Granngården för en rolig tid av bloggande hos Er.

Jag läste i dagarna om ett tips som jag vill dela vidare till er. Nästa gång ni borstar era pälsklingar ta bort håret från borsten och förvara det i en tom steriliserad (luktfri) och lufttät burk. Håret får inte blandas med andra djurs hår. På burken skriver man namnet på sitt djur och så ställer man undan det. OM olyckan skulle vara framme och ditt djur skulle råka komma ut och komma bort, t ex under den högtid vi nu närmar oss, så kan en ID-hund kopplas in och då får du användning av innehållet i burken. Det kan rädda livet på ditt djur. Jag ska skapa tre burkar här hemma för man vet aldrig. Detta är en tid när innekatter rymmer ut och försvinner. En sista uppmaning till alla som älskar sina djur, kastrera, id-märk och glöm inte att efter id-märkningen faktiskt registrera ert djur.

Men nu går vi snart rätt in i ett nytt decennium. Jag hoppas att vi nu öppnar våra hjärtan för djur och natur och agerar för dem.

Vad då ta av slipsen? Är det inte dags att fira in det nya året ännu menar du? 

Prasslin har redan utvecklats till en översocial liten snäll-kisse som ligger med magen i vädret och vill ha kel och han svansar visst med överallt. Jag anar redan nu att katthemmet kommer att sakna honom den dagen han reser. Hans syster har också börjat tuffa till sig lite och utvecklar sin nyfikenhet.

Vi ser nu med spänning fram emot hur resan hem för kissarna kommer att bli och också hur våra katter kommer att reagera på nykomlingarna.

 

Tack för mig och all lycka till Er och era fyrfota vänner.

<3