Första dagarna i Stockholm/First days in Stockholm

(English translation down below)

En liten recap av våra första dagar i huvudstaden.

Vi landade i Stockholm sent på eftermiddagen den 20/12 efter 8 h bilkörning. Jag hade nästan glömt bort hur satans mycket bilar det är på vägarna och hur stressade alla människor i den här staden är. Ingenting jag saknar direkt.

Hela fredagen spenderade vi hos Joss och bästa kompisarna Tova och Min. Väldigt mysigt och efterlängtad även om vi mest mös i soffan då Joss är höggravid (vilket betyder att vårt lilla gäng väntar tillökning om bara några dagar!).
Jag hade även lämnat in bilen på service så när det var dags att hämta den snodde jag med mig Min hem över helgen. Vi åkte hem till Alex och Hugo där Rim fick hänga medan jag, Alex, Birk och Min stack till Bromma Blocks för att köpa de sista julklapparna.

Väl hemma hos mamma bjöds det på indiskt och sedan somnade vi tidigt för att kl 09:00 på lördagen möta Alex på Mellqvist för en god frukost. Det gäller på något vis att maxa när en bara är hemma i några dagar.
Efter frukosten tog jag alla hundar och åkte ut till vårt allas favoritlandställe och här kommer vi husera fram tills den 26:e då bilen rullar tillbaka till Jämtlands skogar.

Minibean <3

Min åkte nyss hem och det är redan lite tomt. Hon är en försynt och gosig liten tjej som flyttade hem till Joss för snart två år sedan då hon var 1,5 år gammal. Hon kunde inte fått ett mer passande hem och jag tar lite åt mig äran över att vara den som matchade ihop de två. Nu är hon så självklar och det är svårt att föreställa sig livet utan henne.

Och, hörs vi inte innan dess så får ni alla ha en fantastisk jul!

***

A quick recap of our days in the capital city so far.

we arrived on the 20th after a 8 hour drive and I’d almost forgotten how insane the traffic is in Stockholm and how everyone is so darn stressed everywhere they go. I can’t say that’s something I miss. 

After a good night sleep at my moms place we visited Joss and the two ”doggo” besties Tova and Min. Since Joss is 9 months pregnant at the moment we mostly cuddled up in the sofa but it was so nice seeing them all after almost 2 months apart. 
When it was time to leave I brought Min with me so she could spend the weekend with us. We made a pit stop at Alex and Hugo where I left Rim for about an hour when me, Alex, Birk and Min went to a shopping mall nearby to get the last Christmas gifts.

Dinner in the form of indian food was then served at my mom’s place and then we went to bed early. We met up with Alex on Saturday morning for some breakfast at a nearby café. It’s all about maximize the days now since we’re only in town for a few days.
Now we’re at our favorite country house where we will stay until it’s time to leave again for Åre on the 26th. 

Min just left and it already feels a bit empty (three is the perfect number). She moved in with Joss almost 2 years ago when she was around 1,5 years old. She couldn’t have ended up in a better home and I kind of take credit for making that happen since I was the one who ”found” her. 
Now it’s even hard to picture this life without her. 

Oh, and Merry Christmas everyone! I really do hope that you all get to spend it with the people you love and cherish.

An old photo of BabySeal and his bestie Tova Tomato