Dagens träning för Kristian

Imorse var det dags för träning med Kristian! Förre träningen kände jag ju att Dorano låg lite i framvikt och gav inte riktigt den där superkänslan i tävlingsformen. Men idag var det mycket bättre! Han bar sig själv bättre och var överlag mer på g och framåt av sig själv.

Förra passet jobbade vi mest med traven, passagen och piaffen men idag fokuserade vi mest på galoppen. Slutorna, piruetter och serier. I Grand Prix som vi ska rida nu ligger galoppslutorna i en sax där man ska räkna sprången mellan varje sluta; 3, 6, 6, 6, 3. Vi börjar alltid med att jag får rida skänkelvikningar in och ut från spåret med byte mellan (utan att räkna sprången). Där ska jag känna att han är rak på båda tyglarna, väntar på mig inför bytet och lätt kommer åt sidan. När det känns bra gör vi slutorna som i programmet men utan att räkna sprången. Då tar jag mer tid på mig innan bytet och verkligen känner att han väntar. Efter det gör jag det som i programmet! Det går faktiskt riktigt bra med saxen! Tur att man har en så lydig läromästare till häst 🙂

Serierna var riktigt fina idag. Framför allt bytena i varje som satt som en smäck trots att vi inte tränat på dom på länge! Jag kunde bara flytta skänkeln lite utan att trycka till och Dorano lyssnade. Älskar när man får ett bra flow i bytena i varje, så härlig känsla! Piruetterna gick även dom bra.

I slutet tog jag bara lite trav för att känna på uppförsbacken och Dorano var riktigt fin där! Jag får först rida på lite i traven innan jag samlar upp energin till en fin samlad trav. Idag satt den samlade traven som en smäck!

Glad kille innan passet:

Trött kille efter passet:

Efter en snabb lunch hemma åkte jag till min kusin som nyligen fått en son ❤️ Så mysigt att träffa henne och lilla underverket!