Hur de hela började…..

Vi bodde i en lägenhet inne i Varberg- men kändes att de var inte riktigt vi- jag kände mig instängd och rastlös. Samma vecka som jag och min man gifte oss så flyttade vi till min farfars gamla släktgård. Ett hus från 1700-talet som var i stort renoveringsbehov med 2 uthus och en igenvuxen trädgård. Vi tog tag i de viktigaste. En luftvärmepump för att få värme i huset och ett nytt kök. Resten fixade vi till med nya tapeter, färg och sen fick man ta de i den takt man hann med. Och i bröllopspresent fick vi 2 myskankor!!!!

Min farfar i sina yngre dagar ?

Då vi båda 2 skulle plugga samtidigt, och vi inte vill dra på oss några studielån så ökade vi istället upp antalet djur, vi sålde renrasiga kaniner till både djurparker och exporterade till Finland och Lettland, överskottet stoppade vi i frysen. Vi hade höns och ankor, sålde både kycklingar, ägg och ungdjur för att få in pengar till vardagen. Överskottet av tuppar och drakar hamnade i frysen. Vi odlade upp en bit av gräsmattan till potatis, lök och tomater. Det var inget lyxliv- men vi hade alltid vad vi behövde. 

Men ett hus mellan gamla E6:an och järnvägen är inte alltid de som passar en i livet- drömmen om barn fanns, och vi ville komma bort från trafiken. Blickarna föll allt oftare på lyckan uppe i skogen där jag hade hästarna som ung. Den hade passat oss perfekt…

För 50 år sen odlade min farfar potatis på marken, för 30 år sen betade mina föräldrars får här och nu var det dags för oss att börja bygga vårat liv här ?

Min farfar odlar potatis i på samma mark där vi nu har byggt vårt hus
 
Fortsättning följer……