Bortkopplad från verkligheten- Försäkringskassanupproret!

Här hemma i skogen försöker vi koppla bort de mesta. Vi har inga tv-kanaler, så ser inga nyheter. Har ingen tidning, lyssnar sällan på radio och läser aldrig tidningar på nätet. Undviker att scrolla på facebook för mycket. De mesta som skrivs i media är mestadels antingen något man helst vill slippa se eller undrar om det inte finns något viktigare att skriva om.

Idag var de ändå dags att bege sig in till stan då de var dags för tandläkarbesök. Passade på att träffa en väninna i stan och inser att jag har missat något helt. Försäkringskassanupproret! Har ni inte hört talas om det så är det något som rör oss alla, även om det kanske känns långt borta nu. Men alla kan bli sjuka och tappa förmågan att arbeta. Tänk att man som vanligt går till läkaren, får ett sjukintyg, sen så ska de vara lugnt. När den nya lagen trädde i kraft så fattas besluten för sjukskrivningen av försäkringskassans handläggare inte av läkaren som faktiskt har träffat dig. Läkarna har nu börjat protestera och säger upp sig så läkarbristen blir större dag för dag. Vart är vårt samhäll på väg?

Under fredagen tänds gravljus utanför Försäkringskassans lokaler både i Varberg och hela landet. Det är ett sätt att hedra de som fått sätta livet till på grund av indragen sjukpenning eller assistans – och en protest mot myndighetens beslut.
Jag kommer att åka in till stan på fredag och tända ett ljus. Hoppas att du gör det med!

Fler artiklar…

Handläggare på Försäkringskassan: Fler avslag ger högre lön

Läkare säger upp sig i protest mot Försäkringskassan

Försäkringskassan står fast vid sin linje – hänvisar till lagstiftningen

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

Erland tog sitt liv efter beskedet från F-kassan

Tyra, 20, tog sitt liv

I stället för att hjälpa patienter skriver jag sjukintyg