Aktuellt: Fina hästnyheter i stallet

Sommaren är över och för några av hästarna på Åsums Gård är det uppladdning inför årgångschampionatet i oktober. För Magdalena som driver gården är kärleken till hästar en ledstjärna.

I närheten av hästmeckat Flyinge ligger Magdalena och Erik Hermelins gård. En jordbruksfastighet på 290 ha med anor från 1100-talet som de sedan 2002 driver som hästanläggning kombinerat med jordbruk och grisverksamhet. Magdalena utbildar sporthästar som köps in vid tvåårsåldern för att säljas två till fyra år senare. Just nu har hon ett sjuttiotal hästar på gården, egna och inackorderade.

höstnytt i stallet på Åsums GårdVälfodrat med Granngårdens egen foder-serie. Protein Koncentrat 20 kg, Betfiber Mix 20 kg, Aktiv Müsli 20 kg, Original Pellets 20 kg, Linfrö 7 kg, Linfrökaka 5 kg. Fodertunna med låslock finns i 46- eller 70-liters storlek.

höstnytt i stallet på Åsums Gård

 

Ett bra täcke får inte vara för stort, då åker det runt, skaver eller irriterar hästen. Är det för litet kan hästen gå och spänna sig, vilket kan leda till inflammationer.

Magdalena har Clubjacka Bozen från Covalliero, stl XS–XL. Sexåriga stoet Satania har fleecetäcket Classic med kryssgjordar och dubbla frontspännen. Matchande fleecefodrad nylongrimma Dexter ställbar vid nos och nacke, stl Ponny, Cob och Full, plus grimskaft Dexter. OBS! Dexter-serien och täcket beräknas finnas i butik fr o m den 13 oktober 2014.

Snyggt på fötterna med BR Glamor Boots stl S–XL och benskydd stl Full, ridbyxa Guzet stl 34–46, ridstrumpor stl 34–42 och jodhpur Stabel Mountain Horse stl 36–45.

höstnytt i stallet på Åsums GårdMalin Sjögren som är anställd beridare hos Magdalena tränar sex–sju hästar om dagen, började som elev, arbetade en period i Tyskland för att återkomma tillbaka till Åsums Gård. Här på lovande sexårige Derrick.

höstnytt i stallet på Åsums Gård

 

Ordning och reda med stadig förrådshylla för godis, vitaminer, salt och stallapotek. Där får stallets torkade morötter 4 kg och Stalosan F 8 kg plats. Den praktiska stallådan i furu har smarta fack och passar även bra i stallgången.

 Artikeln publicerades i Grannliv 3/2014.
Priser och produkter kan vara förändrade sedan artikeln publicerades.
För aktuellt utbud och priser, klicka här!