Tre knep mot frusna fötter

Kvinna på bänk med lamm i knäet.

Få saker går upp mot en klar, solig vinterdag utomhus – i alla fall om du är varm om fötterna. Oavsett om du ska till stallet eller bara vill njuta i skog och mark kommer här några tips som gör utflykten extra bekväm.

1. Rymliga skor

När det finns plats att vicka på tårna tillåts blodcirkulationen att flöda fritt. Rymliga skor och stövlar anpassade för skandinaviska förhållanden är därför en fördel för dig som ofta är frusen.

2. Lager på lager

Örsnibbar, händer och fötter drabbas först av kylan. Att hålla tårna varma är därför ett utmärkt sätt att behålla värmen i hela kroppen. Även här gäller lager-på-lager principen – som också gör att du kan ta av dig och anpassa klädseln när du börjar svettas. Prova tunna strumpor som håller fukten borta innerst, tjockare välsittande sockor överst och så en värmande sula under foten.

3. Drick vatten

Det kan låta konstigt, men ett tips som faktiskt fungerar är att dricka tillräckligt med vatten. Vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen och att transportera viktiga näringsämnen. Se till att ha en vattenflaska med dig på utflykten för att balansera vätskenivån. Och glöm inte att ta med till de fyrbenta vännerna!

 

Vinterns heta nyheter:

 

Tretorn Nord 2.0 är en varmfodrad stövel i naturgummi med bra grepp och isolerande pilefoder.

Tretorn Nord 2.0 stövel från Granngården.

Tretorn Strong Neo – en neoprenfodrat gummistövel i naturgummi med greppsäker sula.