På äventyr i Lofoten

Hej igen!
Vår sommar har verkligen varit fantastisk men veckan i Lofoten, Norge toppade nog allt.

Innan avfärd gjorde tog vi ett besök hos Granngården i Östersund för att bli kittade med det nödvändigaste (som First Aid kit för hund, mat, snacks och ihopfällbara vattenskålar).

Vi utgick från Åre så bilresan gick på ”bara” 12 timmar. Vi stannade till en bit efter polcirkeln och sov vår första natt i tält.
Vi fick sällskap utav en dansk man på motorcykel som stannade till, bjöd på kaffe, berättade om livet på hoj och slog sen upp sitt tält bredvid vårt.

Då solen aldrig går ner under den tiden på året så var det lite svårt att avgöra när det var dags att gå och lägga sig, men runt 22 kröp vi in i tältet.
Varken Rim eller Birk har några större erfarenheter av att sova i tält men Rim låg nöjt i förtältet medan Birk envist tog sig ut och sov lika nöjt han men under stjärnorna.
Vi vaknade runt 06 på morgonen, packade ner tältet och rullade ivrigt vidare mot slutdestination: Kvalvika Beach, Lofoten.

Efter ytterligare några timmar i bil (och på båt) kom vi äntligen fram. Du kan inte ta bilen enda fram till Kvalvika Beach utan vi fick ställa bilen och vandra den sista biten. Mycket uppför men helt klart värt mödan.

Birk och husse Oscar.

Det var magiskt! Vi möttes av ett flertal tält, en storslagen utsikt och omkring 20 får som tryggt betade bland både människor och hundar. De var uppenbart vana vid uppståndelsen och brydde sig nämnvärt. Vi promenerade längs stranden och pga det låga vattnet kunde vi ta oss förbi en klippavsats och vidare bort till nästa strand. Där blev vi dock inte långvariga då det låg en strandad val (rätt gammal då det inte gick att se vilken typ det var) på klipporna och det luktade så vidrigt illa att vi snabbt vände på klacken.

Vår utsikt från tältet.

Framåt eftermiddagen blev Rim lite orolig då det började blåsa upp och vågorna slog hårt mot klipporna vilket resulterade i ett ganska åskliknande ljud. Rim är extremt ljudkänslig och spenderade då hellre tiden i tryggt förvar inne i tältet. Birk däremot, som helst skulle vara ute dygnet runt, tog sitt arbete som fårhund på största allvar och låg och spanade på fåren resten av kvällen.

 

Kvalvika Beach.

Vi stannade längst på Kvalvika Beach men utöver den platsen besökte vi även Hennigsvaer som är en idyllisk liten fiskeby, Haukland Beach (blev ett väldigt kort besök då det myllrade av människor), Å som är den sydligaste byn i Lofoten och sist en natt vid Tonvik innan vi åkte hemåt.

Henningsvaer.

Att det kan se ut såhär bara några få timmar ifrån Sverige är nästan absurt. Det går knappt att beskriva hur vackert det var och jag rekommenderar alla att göra ett besök. Vi hann knappt utforska en bråkdel under våra dagar där och kommer med all säkerhet att komma tillbaka för att se mer.

Grabbarna fick hjälpa till och bära sin egen mat (de äter Granngårdens högenergi och Spannmålsfria).

Glöm inte att följa oss på Instagram (Rimthebordercollie) om ni vill se mer av vad vi hittar på om dagarna.