Semester bland berg och får

Svettigt på väg upp till toppen.

Så var det dags igen för oss att få gästa Grannliv och skriva några rader, kul!

Vi har sedan sist haft en lång semester som till största delen har spenderats i Åre där det har badats, vandrats och klagats på det lite för varma vädret (och torkan). På grund av värmen så har det blivit vila och bad på dagarna och turerna upp till toppen har fått planeras till eftermiddagarna. Men fint väder innebär också fantastiska solnedgångar och vi har ofta kommit hem runt midnatt efter att ha spenderat kvällen uppe på skutan.

Birk högst upp på Åreskutan kl 23:00!

Birk och jag har även varit ”praktikanter” på en fårgård strax utanför Östersund. Rim har självklart också varit med men då jag inte vallar med honom så har fokuset främst legat på Birk.
Vi har varit där flera dagar i veckan och hjälpt till med att flytta får till nya betesmarker, stängslat nya hagar och sett till så att alla djuren har haft det bra i det extremt torra vädret som varit nu under sommaren.

Birk har tagit sjumilakliv framåt i sin utveckling och det praktiska arbetet på gården, där han ständigt har fått vara med har nog gjort honom väldigt gott. Han har fått arbeta självständigt med mindre jobb men också fått ta sig an större utmaningar med en erfaren hund som hjälp och stöd.
Han är en ganska osäker och mjuk själ så fokuset under våra rena träningspass har främst legat på att stärka hans självförtroende och få honom att känna en trygghet i att arbeta just självständigt. Vi har också jobbat på att få ner tempot och istället hitta en växel som känns bra både för honom men främst för fåren.
Det är verkligen fantastiskt kul att se sin hund arbeta med det som den är avlad för och jag kan inte nog poängtera det. Jag hoppas att vi kan få fortsätta utvecklas hos fåren och vi siktar på att klara vallhundsprovet i vår och då få titeln Godkänd Vallhund.

Viktigt att svalka sig mellan arbetspassen.

Förutom Åre så har vi även varit en vecka i Lofoten, Norge. Kanske en av världens vackraste platser. Det får ni veta mer om i nästa gästinlägg.

Men, vill ni fortsätta följa oss emellan våra inlägg här hos Grannliv så finns vi på Instagram under namnet Rimthebordercollie.