I stallet hos Jennifer Bratt

Vi besöker hoppryttaren Jennifer Bratt och hennes tävlingshästar Morran och Nalle i Vallentuna utanför Stockholm. I stallet är det ordning och reda som gäller, och inget lämnas åt slumpen.

Jennifer Bratt är ambassadör för Granngården Häst & Ryttare men även en populär youtuber. Skimmelstoet Morran är Jennifers första stora häst. Vi besökte henne hemma på gården för att se vilken utrustning hon behöver inför hösten.

UPPHÄNGT En hängare gör det enkelt att hålla ordning och låta blöta täcken torka, som det tunt fodrade regntäcket Amigo Bravo. Här får också Morrans söta grimma plats.

 

MATEN ÄR KLAR Morran och Nalle utfodras med Granngården Betfiber Mash, ett fiberrikt blötläggningsfoder som ger hästen extra vätska. VAR SAK PÅ SIN PLATS Med separata hängare för sadlar, träns och hjälmar blir det enkelt att hålla ordning i sadelkammaren. Marinblå, sparkling ridhjälm från Charles Owen.
BÄSTA VÄNNEN Med D-ponnyn Nalle har Jennifer tävlat i medelsvår hoppning med hinder på 130 centimeter. Jennifers snygga skor Ariat Barnyard passar för både ridning och arbete i stallet.

 

BARA DET BÄSTA Robust mankborste, greppvänlig borste av kaktusfiber, hård rotborste och mjuk gethårsborste från Borstiq. Jennifer visar hur hon gör när hon ryktar på Instagram och Youtube.

 

 

RECEPTET PÅ FRAMGÅNG I foderkammaren finns Morrans meny. Förutom Granngården Betfiber Mash får hon Granngården Original Müsli, ett havrefritt foder som passar pigga hästar. Se filmen om vad Morran äter på Instagram och Youtube. RENT HUS Med grep, sopkvast och rishalmskvast nära till hands är det enkelt att hålla rent i boxar och stallgångar. Det uppskattar både hästar och människor.

 

PÅ HJUL Halmpellets är ett strö som är lätt att hantera, har bra uppsugningsförmåga och neutraliserar lukt. Granngårdens skottkärra Gardenia underlättar arbetet i stallet.