Hög tid att stödgödsla

Nu är det hög tid att stödgödsla gräsmattan för att gräset ska få en jämn tillförsel av näring under hela säsongen. Så här går du till väga.

Receptet för en grön och tät gräsmatta är att tillföra regelbunden näring i form av gödsel, samt att vattna och klippa ofta. För att gräsmattan ska få tillräckligt med näring behöver du GÖDSLA den med jämn spridning. Din första omgång ger du tidig vår, den andra mitt i sommaren och den tredje i slutet på sommaren. Underhåll gräsmattan däremellan genom att plocka synligt ogräs under säsong och klipp till rätt höjd, gräshöjden bör vara 3,5 cm. Vattna  rejält en gång i veckan för att gräset ska hinna suga upp tillräckligt med fukt ur marken.

Jämn spridning

Genom undersökningar har man kommit fram till exakt hur mycket näring och kväve ett grässtrå behöver. För att få bra spridning på gödslingen och inte orsaka urlakning i marken så har man kommit fram till att tre gånger är optimalt. Det är viktigt att använda ett långtidsverkande gödselmedel så att rötterna verkligen hinner ta upp näringen

Vanligt misstag

Många gödslar bara en omgång på vårkanten och beklagar sig därefter över det uteblivna resultatet. En gång är inte tillräckligt för då hinner inte gräset ta upp näringen så se till att planera in tre tillfällen och att välja rätt gödsel för just din gräsmattas behov.

Tänk på detta

Gödsla med jämn spridning för bäst resultat

Plocka bort synligt ogräs under säsong

Klipp gräsmattan i rätt höjd, 25-30 mm är att rekommendera

Vattna rejält en gång i veckan för att få ner fukten i marken

Efter cirka tre veckor bör du kunna se resultat