Så här väljer du rätt röjsåg

Man behöver ingen nagelsax och linjal för att få perfekta hörn och strån på gräsmattan. En bra röjsåg sköter större ogräs och sly, så att du kan lägga tid på annat. Läs vår guide så blir du klokare när du ska göra ditt val.

Välj röjsåg för ogräs, sly och skog

Röjsåg från Stihl.När du behöver ta i lite mer och få bort större ogräs eller sly i skog och mark gör en bra röjsåg jobbet smidigt och effektivt. En röjsåg är en typ av motorsåg med roterande sågklinga, som oftast används med bärsele och är försedd med ett så kallat bikestyre.

Att tänka på med röjsåg

När du ska KÖPA RÖJSÅG finns det en del du bör tänka på. En röjsåg är ett verktyg med mycket kraft och hög prestanda som passar perfekt vid röjning i skogen eller kuperat område. Tänk på att alltid använda ordentlig skyddsutrustning när du arbetar med en röjsåg. Det är lika viktigt med säkerheten i trädgården som ute i skogen.

Bensindriven röjsåg

Bensindrivna röjsågar ger dig frihet och kraft till att utföra tunga jobb med längre användningstid. Välj mellan enklare röjsågar för trädgårdsarbete och våra kraftfulla röjsågar för professionellt röjningsarbete och skogsarbete.

Säkerhet, komfort och tillbehör

Glöm inte bort dig själv i arbetet! När du jobbar med trimmers och röjsågar är det viktigt att du är skyddad och säker med rätt utrustning och tillbehör.

Trimmerhuvud från Oregon.Glöm inte:

  • Trimmertråd
  • Röjsågsklinga
  • Arbetshandskar
  • Skyddskläder
  • Hörselskydd

 

ATT TÄNKA PÅ INNAN DU KÖPER RÖJSÅG

  • En röjsåg ska ha hög effekt, högt vridmoment och snabb acceleration.
  • En ergonomisk bärsele ger bästa avlastning, komfort och effektivitet.
  • Ett vinklat styre i förhållande till riggröret motverkar snedbelastning av ryggen.
  • Ett effektivt avvibreringssystem gör så att du orkar jobba längre med röjsågen.