3 tips när du ska välja mat till din hund

Torrfoder, färskfoder, frysfoder, våtfoder – det är inte alltid så enkelt att välja. Men en fingervisning är att rätt hundfoder är bra för magen och ger hunden all den näring den behöver. Här är tre tips att tänka på:

1. Våga prova

Vilken hundmat du bör välja beror på din hunds tillstånd, aktivitetsgrad, ålder och vikt. Ett tips är att börja med att lyssna på din uppfödare, de har oftast stor kunskap om vad som passar just din ras bäst. När du lär känna din hund bättre kan du börja anpassa ännu mer efter individ. Låt gärna hunden prova olika sorter men glöm inte att blanda upp det nya fodret med det förra i början, för att låta magen hinna vänja sig.

2. Välj dosering efter aktivitetsgrad

En hund som är ute mycket och jobbar och tränar har ett större energibehov än en mindre aktiv hund. På de flesta hundfoderförpackningar står det hur du ska dosera efter hundens vikt och aktivitetsgrad, läs dem noga och anpassa sedan efter vad du märker att din hund mår bäst av.

3. Glöm inte efterrätten

Hundgodis och tuggben gör din hund glad, samtidigt som själva tuggandet är en lugnande sysselsättning som kan ge friskare tänder. Bra och nyttigt hundgodis innehåller också viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler och blir ett extra tillskott. Alltid uppskattat av de fyrbenta!

Fråga oss gärna i butiken så hjälper vi dig hitta rätt för just dig och din hund.

Praktisk hopfällbar hundskål som är perfekt att ta med på långpromenaden eller resan.

 

Visste du att …

… du alltid har smakgaranti på det hund- och kattfoder du köper hos Granngården?

Smakgarantin gäller om:

  • Din hund eller katt inte tycker om fodret.
  • Minst 50 % av innehållet är kvar i förpackningen.
  • Fodret lämnas tillbaka inom 30 dagar från inköpsdatum.

Och du – du vet väl om att du kan få hundfoder levererat ända fram till dörren?