Välj område

Häst

Tvillingfödsel ger dubbel glädje i Vellinge

Mamma Riddich med stofölet Ruth.

På Vellinge Ridcenter har det skett något stort – nämligen något så ovanligt som en tvillingfödsel. Stoet Riddich mår bra och det gör även de två fölen tillslut. Men början på de små liven var dramatiska och två veterinärer fick vara plats för att hjälpa till vid födseln. Hingstfölet kunde inte gå och kördes direkt till djursjukhuset, men fick komma hem förra veckan.

– Det såg kritiskt ut ett tag, men han mår bra nu, berättar Charlotte som driver Vellinge Ridcenter.

Hingstfölet Carsten med extramamman Iris.

 

En amma till Carsten

När hingsten, som fick namnet Carsten, kom tillbaka från djursjukhuset förstod inte mamma Riddich att han var hennes, utan stötte bort honom. Men som tur var hittades snabbt en amma som nu är inlånad genom Filipsro nordsvenskar.

– Amman Iris är något så ovanligt som en nordsvensk skimmel och är unik på många sätt, berättar Charlotte vidare. Hon tar jättefin hand om honom. Även stofölet, Ruth, är pigg och mår bra hos sin mamma.

En sann saga med dubbelt lyckligt slut.

Här hittar du fler inlägg om Vellinge Ridcenter

VELLINGE RIDCENTER ligger vackert beläget i sydvästra Skåne och på anläggningen finns ett 70-tal hästar. Allt ifrån små ridskoleponnys till unghästar och tävlingshästar. Charlotte Andersson och Jonas Holmberg driver ridskolan sedan 2003 och utöver Vellinge ansvarar de även för ytterligare två ridanläggningar till i Höllviken och Trelleborg. Alla hästar på ridcentret utfodras med GRANNGÅRDENS FODER sedan flera år tillbaka. Charlotte och Jonas är mycket nöjda med hur hästarna mår och presterar, eftersom de får en väl avvägd foderstat som är anpassad efter hästarnas behov.


Vill du också läsa?