Välj område

Trädgård

Odla kål i pallkrage – några snabba tips

Groddar under odlingsnät.

Kål är nyttigt, gott, vackert och tåligt och har du tur kan du skörda långt in på hösten. Enklast är det att odla kål i pallkrage för en längre säsong. 

Välj en bra sort

Det är inte så mycket som är svårt med att odla kål – utom möjligen att välja vilken sort. En bra planteringsjord gör också underverk för slutresultatet. Välj sedan den kål som du är mest sugen på att äta. Vitkål, rödkål och spetskål håller länge och klarar att förvaras över vintern i kalla temperaturer.

Skörda på rätt sätt

Luckra, gödsla, rensa bort ogräs och skörda eftersom. Plocka blad för blad, nerifrån och upp. Då får längre skörd och kan njuta sent in på säsongen.

Skydda huvudet

Skydda dina kålhuvuden genom att dels placera en ogräsduk i botten på pallkragen. Du kan också täcka pallkragen med ett praktiskt odlingsnät ovanpå som skyddar kolen mot ovälkomna insekter utan att värma för mycket.


Vill du också läsa?