Unna hunden ett härligt spa

Även hundar behöver gå på spa ibland så skäm bort din vovve lite extra med ett härligt bad. Här kommer några tips och råd för att hålla hundens päls i trim.

Hundarnas päls och hud har ett naturligt fettlager för att hindra smuts från att tränga in. Därför är det inte nödvändigt att bada en hund av renlighetsskäl mer än några gånger per år, men det varierar såklart från hund till hund. Vissa hundraser med särskild pälskvalité kan behöva badas oftare.

Det du ska vara noggrann med när du badar sin hund är att använda bra produkter som tvättar bort smutsen men inte skadar huden. Fel rengöringsmedel skadar håren och det är då pälsen blir torr, risig och skör. Produkterna ska ha ett PH-värde som inte stör hudens naturliga balans. När det är pälsfällningstider kan det vara bra att bada din hund en extra gång om den fäller mycket päls. Massera noga med en handduk efteråt så lossnar mycket av det lösa håret.

Schamponera

Innan du badar hunden är det viktigt att borsta igenom pälsen. Har du en pälshund med tovor plattas tovorna ihop vid bad och det är svårt att få bort dem. Börja med en borste som passar hundens päls och använd gärna en kam efteråt. När pälsen är ordentligt genomborstad kan du bada hunden. Använd ett milt schampo som är utvecklat för hundens känsliga hud och som har naturliga ingredienser, till exempel aloe vera.

Schampo- och balsamserien Douxo är återfuktande och lämnar en tunn skyddsyta över huden som inte stör hudbarriärens ekosystem. Ett tips är att späda ut schampot med ljummet vatten i en större plastflaska innan du applicerar det i pälsen, då får du bäst resultat. Ett annat tips är att massera upp ett skum med hjälp av en tvättsvamp istället för att hälla schampo direkt på pälsen. Se till att skölja ur schampot ordentligt efteråt. Avsluta med ett balsam så blir pälsen mjuk och enkel att kamma ut.

Torka pälsen ordentligt efteråt med en mjuk handduk.

Torka den blöta pälsen noggrant med handduk.
Hundhandduken från Granngården är utrustad med två fickor på sidorna som underlättar då du ska torka pälsen och hunden får en skön massage på köpet. Vill du inte bada hunden
helt och hållet kan det funka bra att använda ett sprayschampo som inte behöver sköljas ur.
Espree Rainforest Waterless är ett sådant sprayschampo med naturliga ingredienser, bland annat återfuktande aloe vera.

 

Gör hunden vårfin med en tvätt

Borsta igenom pälsen ordentligt
Använd ett milt schampo utvecklat för hundens känsliga hud
Späd ut schampo med vatten i en flaska för bäst resultat
Massera upp ett skum med hjälp av en tvättsvamp och skölj ordentligt
Avsluta med balsam för en len och mjuk päls