Välj område

Trädgård

Jimmy gör vardagen enkel

 
En av Grannhjälpens eldsjälar är Jimmy Lundmark i Skellefteå. Hans arbete går ut på att göra vardagen enklare för människor genom att serva deras maskiner och hjälpa till med trädbeskärning. Högsäsongen är redan i full gång!

Har ni mycket jobb nu?

– Ja, i mars startade trädbeskärningen och april-maj är högsäsong för installationer av maskiner. Jag önskar att det var bättre spridning under året. Att kunden förstod värdet i att lämna in maskinerna på service när det inte är högsäsong. På så sätt skulle vi ha kortare ställtider och kunderna skulle få hjälp direkt.

Är det svårt att installera en robot själv?

– Det är mycket att hålla koll på. För oss i Grannhjälpen tar det ca två-tre timmar, det är erfarenheten som gör att vi kan hålla i en snabb installation. För kunder kan det ta uppåt en vecka då det är mycket att läsa på.

Hur är en typisk kund?

– Det finns två typer. Den ena vill få mer tid för andra intressen. För den andra är det en förutsättning för att mäkta med att bo kvar i hus.

Hur är responsen på ert arbete?

– Vi får otroligt bra respons. Jag har åkt tillbaka till områden jag har installerat i för att höra om allt fungerar som de har tänkt. Alla har varit supernöjda, både med investeringen av en robotgräsklippare och med installationen.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det roligaste är alla människor man träffar. Jag har förmånen att träffa både butiksanställda, leverantörer och slutkund. Jag vet aldrig vad dagen ska innefatta och arbetet blir därför aldrig monotont.

 


Vill du också läsa?