Välj område

Häst Lina Kringstad

Försommarglada hästar och vikten av att gå lugnt fram

Otroligt sköna Dyon chaps, kan varmt rekommendera dem. Är de skönaste och mest hållbara på marknaden. Livslång garanti på dragkedjan. Jag har mina bruna Ariat skor till och ni finner allt i Granngårdens sortiment.

 

Den bästa tiden är här, fåglarna kvittrar så fint och solen skiner så skönt. Allt känns så lätt och det är en ren njutning att jobba med hästar vid den här årstiden. Nu glömmer man den mörka tiden, att man tillbringat 6 månader i ett kallt ridhus. Är kanske det som gör Sverige så unikt att vi har fyra årstider, nu blommar allt upp och kommer till liv, både människor och hästar är glada och har en skön positiv energi. 

Utesäsongen har börjat och det är nu man ska njuta av sitt hårda slit i vinter. Hästarna är uppbyggda och starka för att lyckas prestera på banan. Nu kommer vi in i en period där unghästarna ska steppa upp och förmodligen kvala till de två championat vi har här i Sverige, Falsterbo Horse Show och Breeders Trophy. Men en sak jag har lärt mig genom åren är att man måste vara lyhörd på sin häst. Om man känner att hästen går in i en växtperiod och inte är redo mentalt eller fysiskt måste man kunna bromsa och ändra sin plan och vänta in hästens kvalitét. De är levande djur och unghästar är som små barn, de utvecklas vid olika tillfällen. Är inte fel att ha höga mål och tro på sin häst, men oftast är det magkänslan som är rätt och man ska inte vara rädd att följa sin känsla. Många förstör sina fina unghästar för de går för fort fram och är fixerade vid championat. Vi i Sverige ska vara stolta och rädda om våra fina unghästar. Vi är ett land med få hästar jämfört med de stora hästnationerna världen över. Trots det har vi så många fina och framgångsrika hästar på tävlingsarenorna,

Naturen är som vackrast just nu.

 

Var också på en middag häromdagen och det diskuterades flitigt. Var ett bra tillfälle att lyssna på personer med andra erfarenheter, som kan hjälpa en att utvecklas och ge input. Det jag reflekterade över var att det är så lätt att tappa helheten, många hästmänniskor känner en stor passion för hästen och sin ridning. Det är en konst att rida bra och få hästen i harmoni. Som egenföretagare måste du vara bra på så mycket, du ska vara bra på ekonomin, ha koll på inkomster och utgifter, vara försäljare och förbereda hästen och dig själv för er idrottsliga prestation osv. Hur ska man då lyckas med allt? Det krävs givetvis ett stort engagemang, hårt arbete och otroligt mycket slit, men man ska inte vara rädd för att ta hjälp av experter och kunna koncentrera sig på vad man är bäst på. Vi har alla har olika kvalitéer och är en omöjlighet att vara bra på allt. Det måste vara mycket bättre att bli riktigt bra på en sak än halvbra på tio olika saker.

Tror framgångskonceptet för att lyckas är att arbeta och samarbeta med rätt folk, personer som har samma engagemang, driv och kunskap inom sina områden.

På återseende!

//Lina


Vill du också läsa?