Välj område

Trädgård

Välj rätt grästrimmer

En nyklippt gräsmatta kommer inte fullt till sin rätt förrän alla detaljer är jämnt klippta. Grästrimmern når trånga områden som runt pallkragar och längs gångar. En bra grästrimmer är ett nödvändigt redskap som snabbt tar hand om detaljerna.

Oavsett om du har högt gräs på öppen yta eller några strån som robotgräsklipparen inte kommer åt så hjälper trimmern dig med jobbet. Det finns fler storlekar och typer på grästrimmer som till exempel batteridriven, bensinmotor eller elektrisk. Det finns också flera smarta tillbehör som trimmerhuvud, trimmertråd, trimmertrådspole och bärsele. Vi guidar dig till vilken modell som passar bäst för just dina behov.

Batteridriven grästrimmer

En batteridriven trimmer är det modernaste alternativet när det kommer till grästrimmer. Den är helt och hållet sladdlös viket ger stor rörelsefrihet och lätthet vid användning. Med batteri behöver du inte oroa dig för att råka skada sladden eller fundera över var du ska koppla in den. Efter användning är det dessutom enkelt att ladda upp batteriet och vara redo inför nästa tillfälle. Och vill du både ha friheten med en batteridriven trimmer, men samtidigt ha obegränsad livstid med kabel så kan modellen Ryobi One+ vara rätt modell för dig.

Bensindriven grästrimmer

För trädgårdar som är medelstora eller stora och placerade på längre avstånd från hus och uttag passar en trimmer på bensin bra. Med en bensindriven trimmer är du helt fri från sladdar och laddning av batteri. Med en trimmer som drivs av bensin får du lång användningstid med stor kraft som passar för tyngre röjningsarbete.

Elektrisk grästrimmer

Elektriska grästrimmer är den traditionella typen av trimmer. Den lämpar sig bra om du har en mindre eller medelstor trädgård med huset på relativt nära avstånd. Eftersom du behöver ha tillgång till ett eluttag passar en eldriven trimmer till den något mindre ytan. En eldriven trimmer har lång användningstid och kräver inte laddning av batteri eller påfyllnad av bränsle. Dessutom har den en lätt vikt och är enkel att både förvara och transportera.

Glöm inte

När du jobbar med trimmers är det viktigt att du är skyddad och säker med rätt utrustning och tillbehör. Glöm därför inte att komplettera med följande:

Trimmertråd
Arbetshandskar
Skyddskläder
Hörselskydd


Vill du också läsa?