Stimulera den lekfulla katten

Camilla Carsbos Bengaltassar lever ett aktivt liv i lägenheten i Gimo, utanför Uppsala. Leken är en stor del i deras vardag och är viktig för katternas välbefinnande.

Leken stärker även relationen mellan katt och ägare. Det är viktigt att katten får tillräckligt med stimulans för att den ska må bra, särskilt om det är en innekatt.

Variera leken med olika kattleksaker

Med ett par nya kattleksaker håller du din katt aktiv både fysiskt och psykiskt. Det kan till exempel vara möss, bollar, laser eller leksaker som rör sig. Lyssna på din katts signaler vad just den tycker är roligt. Här leker Timmy med en pipande fågel med fjädrar som också främjar den naturliga jaktinstinkten. Leken blir både vertikalt och vågrätt och ger bra motion för innekatten. Leksaker med kattmynta i uppskattas väldigt mycket av Camillas Bengaler. Även en enkel liten insekt på golvet kan vara väldigt spännande att iaktta och gå till attack mot.

Katträd och klätterställningar

Ett roligt klätterträd håller katten stimulerad och road länge. Det finns både klösträd, klösbrädor och kattställningar. Här har Timmy och Midna koll på varandra i en kattklös på två våningar som de även kan krypa in och mysa i för en stunds lugn och ro. Om din katt är lite tveksam till att leka med sin nya leksak är ett tips att locka med lite kattgodis. Efter lek kommer vila. En mysig kattkorg av flätat naturmaterial är perfekt att dra sig tillbaka i efter leken.