Draghundarna Frosta och Javas favoritfoder

Vorstehhundarna Frosta och Java älskar att jobba. På hösten är det jakt som gäller och på vintern tävlar de i drag med husse Mattias Höglin. För att klara av sina uppgifter behöver hundarna rätt foder.

Framåt våren och sommaren väntar en välbehövlig semester för de två vorstehhundarna, men också en uppladdning inför nästa säsong. Och det gäller att ladda på rätt sätt. För Mattias är det viktigt att hundarna får de bästa förutsättningarna för långa pass i jaktskogen eller skidspåret. En drag- och jakthund jobbar hårt och har ibland svårt att hålla hullet. För ett år sedan började han därför att ge dem det spannmålsfria helfodret Maintenance från Appetitt.

– Aktiva hundar som Frosta och Java kräver ett väl sammansatt och energirikt foder, därför passar Appetitt väldigt bra för dem. Det är ett högkvalitativt foder som dessutom är tillverkat av nordiska råvaror så jag vet precis vad hundarna får i sig. Det känns tryggt, säger Mattias.

Bäst i test!

Appetitt plockade hem två förstaplatser, både inom torr- och våtfoder, när den norska dagstidningen Verdens Gang (VG) testade 15 olika våt- och torrfoder till hund.

Se mer om Mattias Höglins tankar kring hundfoder här.