Välj område

Hund Karin Söderberg

Resan till Wales – ett hundäventyr

Från ett träningsfält hos Angie Driscoll med min hund Yoda som ligger och spanar.

Jag har varit på ett riktigt hundäventyr! Jag och min väninna Barbro åkte till Wales för att hämta hem varsin liten valp och vara med på hundträning hos Angie Driscoll. Men resan kunde ha börjat bättre…

När Barbro och jag skulle resa så kom hon till mig i god tid för vi skulle köra till Holland och ta båten därifrån. När det är så långt att köra kan det ju hända mycket.

Vi sov över hos en god vän i Danmark och sen startade vi tidigt. Vid ett stopp i Tyskland skulle jag lasta in lite saker i bilen och för att kunna lyfta så la jag ifrån mig nycklarna. När jag sen stängde hörde jag hur bilen låste sig, den har aldrig gjort så förut. Nycklarna var inlåsta! Ringer genast mitt försäkringsbolag och de säger att de ska skicka ärendet till sin samarbetsparter i Tyskland. När ingen kommer ringer jag igen, de säger att det kan ta lite tid.

Ringer ytterligare en gång får vänta i 25 minuter innan jag kommer fram och ärendet har inte gått fram till Tyskland. En och en halv timme senare har vi inte ens någon som är på väg! Då hittar vi några män från västkusten som kan konsten att ta sig in i bilen och vips är vi på väg! Visst är låset lite trasigt men vad gör det när vi kan hinna till färjan!

Vy från Wales.

Vackra vyer från Wales.

Resten av resan till båten går bra även om vi tänkt oss att kunna stanna och äta en god lunch och gå en långpromenad med hundarna och nu blev det smörgåsar i bilen och lite kortare promenad än vi tänkt oss. Väl framme i Wales åker vi för att titta på en tävling som ska ligga efter vår resväg men den hittar vi aldrig, trots att vi hittar gården där det ska vara. Vi tar i stället och åker och tittar på en hanhund som vi fått tips om och som vi gillade.

Border collie valp.

Får jag presentera min nya valp Erik, eller Rikk som han nu heter.

Efter det åkte vi vidare till våra vänner Karin och Paul. Det är de som passat våra valpar och sett till att de fått pass och rabiesvaccination så att de kan åka med oss hem. För att resa till eller från måste hundarna ha pass och vara rabiesvaccinerade och avmaskade.  För att en valp ska kunna resa måste den rabiesvaccineras tidigast vid tolv veckor och sen måste det gå minst tre veckor.

Border collie valp.

Och det här här Barbros valp Rey.

Vi passar på att ta med Karin för några fantastiska dagar hos Angie Driscoll, fulla med hundträning. Har vi haft lite otur innan så har vi väldig tur med vädret och sol och inget regn. Vi hinner lära känna valparna och sen efter en vecka i Wales är det dags att ta båten hem igen. Så nu är vi hemma och Rikk (Erik som hans uppfödare kallade honom har fått nytt namn) håller på att bli hemmastadd i huset och med alla sina nya kompisar.

Border collier.

Mina vänner Barbro och Karin under ett träningspass.

Alla hundarna har fått Granngårdens Högenergifoder under resan och har mått jättebra hela tiden!

Vi hörs igen!

/Karin och hundarna

Karin Söderberg

Karin Söderberg bor på landet söder om Gränna och är herde, uppfödare och hundinstruktör bland annat. Hon driver kenneln Vallhunden. Förra året vann hon SM i fårvallning med Seemework Key. Hon har arbetat med hundar i hela sitt liv, de senaste 25 åren med Border collier.

 

 


Vill du också läsa?