Välj område

Trädgård

Jordkompisar – så fungerar det

Jordkompisar från Granngården.

Nu finns det en ny serie ingredienser som du blandar i din jord för att addera nya egenskaper till den. Allt för ett bättre odlingsresultat. Vi kallar dem för jordkompisar!

Jordkompisar är en serie naturliga produkter som ger möjlighet för alla att skapa eller förbättra sin egen jord. Du kanske behöver kunna anpassa jorden efter specifika växter eller förhållanden till exempel. Jordens egenskaper och betydelse har fått mycket större uppmärksamhet under senare år. Det finns ett stort intresse att odla sin egen jord och att göra egen jord.

Odlingssand som ingår i jordkompisar från Hasselfors. I serien Jordkompisar ingår Biokol, Odlingssand, Lera, Maskgödsel och Pimpsten. Alla är rena naturmaterial för inblandning i jord i trädgården eller torvbaserad jord, några kan användas som rena odlingssubstrat eller blandas med varandra. Jordkompisar ger det lilla extra till jorden och växterna och passar såväl nyfikna nybörjare som passionerade trädgårdsälskare.

Så här fungerar jordkompisar:

Odlingssand – adderar tyngd och struktur
Pimpsten – minskar vikt och adderar luft
Lera – adderar fukt- och näringshållning
Biokol – gynnar näringshållning och mikroliv
Maskgödsel – adderar mikroliv och näring


Vill du också läsa?