Välj område

Häst Lina Kringstad

Uppladdning inför tävlingssäsongen 2018

Nytt år är här och nu blickar jag framåt och ser vad jag kan utveckla hos mig själv, mina hästar och mitt företag. Tävlingssäsongen är i vila så nu gäller det att planera och bygga upp hästarna för kommande uppgifter.

Men som jag påpekat tidigare, så är det viktigt att bygga upp sig själv. Hur kan jag bli starkare och orka mer? Få bättre uthållighet och kunna koncentrera mig bättre?

Hur ska jag marknadsföra mitt företag bättre och nå ut mer?

Vilka är mina mål 2018?

Nu i vintertid har man även tid att gå igenom de små detaljerna. Exempelvis att prova ny utrustning och se till att hitta det bästa bettet för din häst. Säkerställa att foderstatusen är optimal. Kanske är det något du kan ändra i träningsupplägget jämfört med förra året, som tex att få bättre kondition även på hästen osv. Hästen är precis som dig själv en idrottsman och det gäller att utvärdera den på likvärdigt sätt. Vilka starka respektive svaga sidor har den här hästen? Vad måste utvecklas om den ska nå nästa nivå?

Fram med papper och penna och börja skriva ner dina tankar, mål och idéer både för ryttare och häst!

Jag har provat Granngårdens Betfiber Mash under tre månader. Det är en ”mash” som hästarna verkligen älskar!  Nu på vintern då de inte behöver få så mycket energi har jag enbart gett Betfiber Mash plus mineraler och ett bra hösilage. Hästarna har hållit sig i bra hull och är väldigt fina så jag har inte behövt tillsätta något ytterligare. Sedan när tävlingssäsongen drar igång kommer jag tillsätta kraftfoder. Dagens sporthästar har så mycket blod och är så explosiva så ett foder med mycket fiber och lite energi är oftast det jag söker för mina hästar för att nå bästa resultat.

Nu i vintermånaderna blir det mycket gymnastik för mina hästar. Framförallt mjölksyreträning, för att få dem starkare och orka mer.

Här är en bra övning för just det:

I förra inlägget lovade jag att ni skulle få lite mer inblick från min och hästarnas vardag här på gården så här kommer lite bilder från Åsum. Kommer mer vid senare tillfälle.

Träningsdags för min 5-åring, Hotshot e. Boswell Mr Heart Breaker.

Nixon Fortuna 6 år, njuter i hagen.

På återseende!

/Lina

Lina Kringstad.

Lina Kringstad driver Kringstad Stable och är professionell ryttare, utbildare, försäljare och förmedlare av hästar. I sin blogg ger hon en inblick i hur hennes bransch är och en beskrivning av hur vardagen med hästarna ser ut.


Vill du också läsa?