Välj område

Hund Karin Söderberg

Vinterträning för vallhundarna

Vallhunden Border collie under träningspass.

På vintern brukar jag träna eftersom jag jobbar mycket resten av året, som herde och håller vallhundskurser. Hundarna får under den lugnare perioden byta från högenergifoder och gå över till Granngården Premium.

Vallhunden Border collie under träningspass.

Vallhunden Border collie under träningspass.

Tyvärr har vädret varit emot oss i träningen, eftersom det har varit jätteblött och jag inte vill trampa sönder hagarna. Som tur var frös det igår så jag tog med kameran när jag tränade. Vi hoppas det kalla fina vädret håller i sig.

Lamm på Hulan.
En av de gulliga Roslagstackorna höll sig inte till min plan om lamning i slutet av mars utan lammade i natt, två fina lamm som mår bra.

Runt den 19 februari kommer jag att ta en biltur till Wales för att hämta en liten border collie valp. De kallar honom för Erik, känns som jag borde hitta på ett annat namn. Kommer berätta mer om resan i nästa blogg.

Vallhunden Border collie.

Karin Söderberg

Karin Söderberg bor på landet söder om Gränna och är herde, uppfödare och hundinstruktör bland annat. Hon driver kenneln Vallhunden. Förra året vann hon SM i fårvallning med Seemework Key. Hon har arbetat med hundar i hela sitt liv, de senaste 25 åren med Border collies.


Vill du också läsa?