Välj område

Häst

Varma ridkläder – så klär du dig rätt i vinterstallet

Ridkläder.Vinter i stallet kräver ridkläder som är både varma och bekväma. Här ger vi dig tips på vad du ska tänka på för att slippa frysa i stallet!

Att hålla på med häst är en livsstil och det blir många timmar i stallet. Självklart är det viktigt med ridkläder som funkar och som man trivs i. På vintern är det extra viktigt att hitta ridkläder som står emot kylan men som samtidigt är bekväma.

En tumregel är att jobba med lager på lager så att du kan skala av när du jobbar och blir varm. Kolla därför att det är bra dragkedjor på jackor och västar så det är smidiga att ta av och på. På överkroppen kan du grunda med en tunn långärmad funktionströja i ett material som är fukttransporterande, komplettera sedan med en fleecejacka, en väst och slutligen en varmare ridjacka. I stallet kan det vara skönt att jobba i en längre kappa eller en termokjol.

Ridbyxor måste vara sköna och sitta bra. Många ryttare föredrar helskodda ridbyxor som hjälper till för att sitta stadigt och djupt i sadeln, vilket skapar en bättre kontakt med hästen under ridning. Under de kallaste vintermånaderna kan det vara skönt att dra på sig ett par lite varmare termoridbyxor i softshellmaterial med ett mjukt fleecefoder.

Ett par fodrade ridhandskar är ett måste likaså varma skor eller stövlar!

Så klär du dig rätt för vinterstallet

Lager på lager – Ha plagg som andas så att du inte blir svettig när du rider och sedan kall när du ska jobba i stallet. Det ska vara enkelt att ta av sig när man blir varm och lika lätt att klä på sig när man blir kall.

Slittåliga kläder – Ridning och stallarbete sliter hårt på plaggen. Bra kvalitet och material som inte går sönder är ett måste.

Smutsavvisande – Under vintern är det extra smutsigt i stallet med blöta och leriga hästar och täcken. Välj kläder som är lätta att torka av och som inte drar till sig smuts.

Bekvämt – Det är viktigt att kläderna har bra passform och är smidiga. Det får inte skava eller störa när man rider. Om man ska kolla när någon rider måste man ha varma kläder, ridhus är alltid kalla.

Tips på bra och varma ridkläder från Granngården

Vinterridkläder från Granngården.

Kappa och termokjol från Uhip, pannband från Equipage, ridbyxor “Regina” från Covalliero, fodrade ridhandskar från Roeckl och varma jodpurhs med stålhätta från Hansbo Sport. Allt finns att beställa på granngården.se.


Vill du också läsa?