Välj område

Hus & hem

På Ösby gård firas en riktig Carl Larsson-jul

Hemma hos Maria och barnen Carl och Axel, samt hundarna Riff och Svea är det pyntat för jul i hela huset. På gården med anor från 1800-talet råder en idyllisk stämning – ett perfekt ställe att fira in julen på.

Rödgran klubbpris 199 kr, ordinarie pris 299 kr, julgransbelysning, pilkorgträback (här målad i rött), små glaslyktor med hänge, 9,90/st, halmbock 50 cm (finns i två storlekar), juteväv som fungerar som julgransmatta och ved.

Till vänster: Bomullsskjorta, mugg i emalj, glasburk med praktiskt lock innehållande skumtomtar, 59 kr, mönsterstickade strumpor i ull, 99,90/2-pack. Brunt presentpapper, 15 kr/rulle och presentband 10 kr. I bakgrunden står röda blockljus. Till höger: Metallyktor, vita blockljus (Obs! Lämna aldrig brinnande ljus utan uppsikt).

I fönstret står grenade julstjärnor 49,90/st och amaryllis 69,90 i lerkrukor. På golvet står en jul-en 119 kr och på pallen ligger en fårskinnsfäll, röd fleecepläd 99 kr och vit sittdyna, vedkorg, ved. På pinnstolen ligger en sittdyna i ljusbrunt fårskinn, på golvet ligger en fårskinnsfäll med lång lugg. Metallykta, blockljus. Backen av akaciaträ är målad i juligt rött, julrosor 89,90.

Till vänster: Rep med julfigurer, aktivitetsleksak Kong gyro, Kong ring med prickar. Till höger: Smaskig julkringla av råhudstugg.

Till vänster: Julkransen har en halmstomme och är klädd med nobilisgran och sidenrosett, 149 kr. Till höger: Eldkorg i rostsäker metall, specialdesignad av Mejk för Granngården.

Maria har på sig en vändbar fleecejacka, arbetsbyxor i denim, ullsockor 99,90/2-pack, Polyver vinterstövel och fodrade handskar. Jack russeln Svea har ett reflextäcke, labradoren Riff har ett halsband i läder, 89 kr. Axel har en mössa i ull, stövlar. Carl har en vit mössa, stövlar och håller i en leksaksmotorsåg. Båda barnen har arbetsbyxor i denim, bomullsvantar. På trappen ligger en grå fårskinnsfäll, och på dörren hänger en krans av nobilisgran, 149 kr. Jul-en i kruka, höjd 90 cm, 119 kr.

Till vänster: Hemmagjord grangirlang av rödgran och fodermorötter. Grimma i läder, nosludd i fårskinn. Till höger: Kärve, 79 kr. Granngårdens Talgbollar Original är en favorit på fågelbordet. När det är kallt gör fåglarna av med extra mycket energi, talgbollar är därför livsnödvändiga för de flesta fåglar under vintermånaderna.

Ösby gård

På gården i Ösby norr om Stockholm bor Maria Virgin tillsammans med sina två söner Carl och Axel och hundarna Riff och Svea. Huset är från 1800-talet och ger en varm och genuin känsla – ett perfekt hem att fira jul i. Maria är nyinflyttad men stormtrivs redan i huset, och byn har en riktig bullerbykänsla, alla grannar känner alla. Till vardags driver Maria bland annat eget företag med sadelförsäljning och en bit bort från huset står hästen Biloxi uppstallad. Maria är en hängiven Granngårdenkund, här köper hon allt från djurfoder och trädgårdsprodukter till ridkläder och stövlar för barnen. Därför känns det extra roligt att vara på plats när julen står i antågande.

 


Vill du också läsa?