Välj område

Häst Lina Kringstad

Summering av tävlingsåret 2017

Breeders Trophy på Flyinge är slut för detta året och var sista tävlingen för mig och hästarna för i år. Breeders Trophy var ett väldigt bra arrangemang och kändes som de hade försökt att utveckla och ge ryttare och hästar bättre förutsättningar att lyckas.

Jag tycker vi ska vara väldigt stolta över vår svenska avel. Sverige är ett litet land men våra hästar visar hög kvalitet. Jag hade kvalat en 5-årig häst och vi tog oss till final. Jag är väldigt nöjd med hans prestation. Han är 5 år efter Nekton – Casa Grande och är en relativt stor häst och har inte riktigt hunnit ”växa in i sin kropp” men han visade att han har stor utvecklingspotential och att han är en häst för framtiden, vilket är det absolut viktigaste för mig.  

Snart är november här och året börjar gå mot sitt slut och det är läge att summera, samla det positiva, lära sig av sina misstag och bli bättre till nästa år.  Detta är en bra tid för att ta sig tid att reflektera och planera för framtiden och nästa säsong och förhoppningsvis hitta bra svar på hur man kan utvecklas sitt företag, sig själv och hästarna.

 Saker som varit bra: 

  • Min prestation har varit jämn med alla hästarna.
  • Hästarna har varit i bra fysiskt skick hela året, klarat oss från skador.
  • Förmedlingen av hästar har ökat i företaget

Saker som kan bli bättre:

  • Mig själv i bättre fysisk kondition så jag orkar mer och hålla mig mer fokuserad och koncentrerad. 
  • Mer detaljerad plan för varje häst, vilka mål jag vill uppnå med varje häst. Följer den sin utvecklingskurva, ska vi ha en långsiktig plan eller ska den säljas osv.
  • Förmedlingen av hästar, vad har mitt företag för ekonomiska krav och mål när det gäller försäljning av hästar.
  • Gå igenom försäkringar, gå igenom företagets utgifter och avtal.

Jag har under en längre tid provat Granngårdens Betfiber mash. Det är ett blötläggningsfoder och mina hästar älskar det. Jag ger mash för att hålla hästarnas mage i balans och få i dom extra vätska vid prestation. 

Jag har märkt en stor skillnad på hästarna då de är lugnare pga att stärkelsen och sockerhalten är så låg. Dessutom är det en prisvärd produkt så det är en produkt jag gärna tipsar om. Vill även tipsa om lättdunjackan från Kingsland som man kan köpa på Granngården (på bilden) Den är lätt och super skön och håller en klassisk stil. 

Nästa inlägg hade jag tänkt att bjuda in er hemma hos mig i stallet där ni får följa mig och mina hästar från morgon till kväll. Men jag tar gärna även emot tips och önskemål om vad ni gärna vill läsa mer om. Kommentera gärna så ska jag göra mitt bästa att få med det i kommande inlägg!


Vill du också läsa?