Hundtäcken för en skönare vinter

Hundtäcke från Granngården på hund på promenad.

I de flesta fall tål hundar kyla bättre än människor, så ta med hunden ut på äventyr i vinter! Men hundar med kort eller tunn päls kan behöva ett skyddande täcke.

Om din hund behöver ett täcke eller inte beror både på pälsens tjocklek och hur mycket hunden rör sig. En hund som får springa och skutta runt håller sig förstås varmare än en hund som går en lugnare promenad i koppel.

Känn efter när ni är ute om vinden lätt blåser genom hundens päls, det kan den nämligen göra även om pälsen är tjock och yvig. Tydliga tecken på att hunden fryser och behöver ett täcke är att den skakar eller får kramp utomhus, eller att den inte vill gå ut.

Granngårdens hundtäckenHundtäcke från Granngården på en chihuahua. skyddar mot vatten, vind och kyla och finns i olika storlekar. En annan bra sak med täcken är att de skyddar bröstkorgen, viktiga muskelgrupper och magen. Pröva ut ett som passar i närmaste butik och välj hellre för stort än för litet. Om din hund har väldigt tunn päls kan ett fodrat hundtäcke vara bra. Vid regn kan du känna om hunden blir blöt in på bara skinnet, i så fall behövs ett regntäcke till hunden.

Vattentäta täcken är bra eftersom fukt kyler ner hunden. För hundar som ofta är ute i skog och mark kan ett lätt hundtäcke underlätta för matte och husse i och med att pälsen hålls fri från smuts, dessutom skyddar täcket hunden. Tänk också på att vara sparsam med schamponeringar och duschar under den kallaste årstiden – då behåller pälsen sitt naturliga skydd.

Källa: Härliga hund

Hundtäckje från Granngården.

Glöm inte reflexer till hunden

När mörkret blir allt tätare är reflexer livsviktigt, så att bilister och andra trafikanter hinner se din hund i tid! Granngården har reflexer på koppel och hundtäcken med reflexer