Välj område

Trädgård

JAS – Då är det dags att beskära fruktträden

Beskära spaljéväxta fruktträd

Under JAS perioden – juli, augusti, september, är det som mest lämpligt att beskära sina fruktträd. Här är några värdefulla tips.

En vass och bra beskärningssåg är viktig för att det ska bli skarpa fina snitt när du beskär äpple- och päronträd. Temperaturen ska helst ligga över nollan när du sätter igång – och välj en solig dag så torkar snitten upp fortare. Ta bort sjuka och skadade grenar först. Glesa därefter ur trädet genom att ta bort grenar som växer nedåt eller inåt och även cirka en tredjedel av vattenskotten.

Tycker du det verkar svårt att beskära träd själv eller har väldigt många träd som ska beskäras? Då kan du anlita Grannhjälpen en servicetjänst från Granngården där våra utbildade servicetekniker kommer ut och hjälper dig med dina träd. Boka tjänsten i din närmsta butik eller online.

Se film om hur du beskär spaljéväxta fruktträd


Vill du också läsa?