Välj område

Hund Karin Söderberg

Kungens får slutvallade för i år

 Kungens får vallas på Djurgården.
Nu har jag jobbat klart som fåraherde på kungens får för denna sommar. I sex veckor har vi sett till att fåren äter sly och gräs där inte gräsklipparna kommer åt.
Det är inte klokt vad snabbt det går, sex veckor har redan passerat och vallningen är avklarad för i år.
Ibland är det fint väder mycket folk och vissa dagar regnar det och när det regnar som värst, vill fåren söka skydd under träden.
Får under träd i regn.
Fåren har också varit statister på en filminspelning! Tror det är fröken Frimans krig som spelades in… Håll utkik!
Filminspelning med får som statister.
Efter avslutat uppdrag på Djurgården blev det några dagars finjustering av Bee och tävlingsformen. Första tävlingsresan blev till Belgien Open och därefter tävlingarna Word Trail i juli. Ska rapportera om tävlingarna senare.
Hundarna äter fortfarande Granngårdens högenergifoder och mår bra väldigt bra av det. Det passar extra bra under intensiva tränings- och tävlingsperioder när hundarna jobbar långa pass och har lätt för att tappa hull.
Kungens får vallas på Djurgården i Stockholm.
Vi hörs igen!
/Karin

Karin Söderberg

Karin Söderberg bor på landet söder om Gränna och är herde, uppfödare och hundinstruktör bland annat. Hon driver kenneln Vallhunden och på sin meritlista har hon bland annat vunnit SM i fårvallning med Seemework Key. Hon har arbetat med hundar i hela sitt liv, de senaste 25 åren med Border collies.


Vill du också läsa?