Därför ska du ge din katt våtfoder i sommar

Under varma sommardagar är det viktigt att se till att katten får i sig tillräckligt med vätska. Då är det bra att komplettera med våtfoder eftersom katter ibland är dåliga på att dricka.

Katter är ökendjur och kan ibland ha svårt att få i sig tillräckligt med vätska eftersom den koncentrerar urinen innan den börjar dricka. Att ge katten våtfoder är därför ett bra sätt att säkerställa att den får i sig tillräckligt med vätska. Extra viktigt är det under varma sommardagar och därför är det bra att under denna period ge katten våtfoder med extra hög vätskehalt. Du kan även blanda ut våtfodret med ännu mer vatten för att säkerställa att katten får i sig tillräckligt.

Ett annat tips är att fylla aktiveringsleksaker med våtfodret och frysa in. Det blir som en djurvänlig variant av isglass som oftast uppskattas av både hundar och katter.