Välj område

Häst Åsa Sjöberg

Förväntningarnas tid

På promenad i de äldre delarna av Barcelona

Våren känns verkligen som förväntningarnas tid….. En förväntan på den annalkande värmen, vår och sommar är lätt mina favoritårstider. Det känns lite lättare att bo på gård och ha häst  (förutom bitande sommarplågor) på denna delen av året.

Att skotta snö och fixa med fruset vatten är inte riktigt min grej. En stor förväntan på något alldeles speciellt upplevde jag tillsammans med min man under denna helgen. Vi har varit i Barcelona och fått njuta av denna fantastiska stads mat och historia. Detta fick jag i 40 års present. Underbara, snälla och omtänksamma människor hjälpte Micke att genomföra denna dröm för mig, för som ni säkert förstår har det behövt ordnas med barnvakt, hästvakt, hund, katt och husvakt. Allt har klaffat perfekt!

En annan grej som ligger mig varmt om hjärtat är trädgårdsarbete. Även om vägen till en vacker trädgård är väldigt lång på nya stället, men jag har satt upp några delmål för denna säsong. Ett av målen, som Micke håller på att uppfylla är att riva ett gigantiskt trädäck

I slutet av förra veckan hämtades vår fodertik Selma hem till min moster i Falkenberg, som är hennes uppfödare. Det är dags för henne att få sin andra kull valpar. Det är tomt här hemma med bara en hund. Efter denna kullen valpar blir hon vår på riktigt.  Med Selmas mamma Pippi gjorde vi samma sak. Tror inte att det bara är jag som tycker det är tomt, tror att Pippi saknar sitt hundsällskap. Vi ser fram emot att få åka och hälsa på Selma och hennes valpar om några veckor.

Blivande mamman Selma

Jag har en stor förväntan på att hästskaran ska utökas till nästa år, även om det är en lång resa dit. När jag köpte Dino för två år sedan köpte jag en fantastiskt trevlig individ från väldigt trevliga uppfödare och ägare. Vi har hållit kontakt med varandra sen jag köpte Dino. Jag har skojat med uppfödaren om att jag vill ha en “Dinolina” också, så när Malin frågade för någon vecka sedan om jag ville låna Dinos mamma Channines mage kunde jag inte säga nej. Malin har varit på första kontrollen på seminstationen och med lite flyt blir det seminering denna veckan. Channine kommer från en välmeriterad stostam och hon har själv placeringar upp till St George. Det ska bli riktigt spännande att följa detta, lovar att uppdatera er läsare. Visar en liten bild på henne.

Tilltänkta mamman, Channine

Jag tittar, spanar och planerar vilka tävlingar som kan vara lämpliga för mina prinsar. Det är mycket som ska klaffa för att det ska fungera med tävlingar på helgerna. Helgerna är Mickes renoveringstid, pojkarna spelar minst varsin fotbollsmatch och även om en häst tävlas så är det en till som ska motioneras. Med god planering och framförhållning brukar det lyckas. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot att Dino ska göra premiär på tävlingsbanan, har ingen aning om hur han kommer reagera och uppföra sig. Med Domingo hoppas jag som jag tidigare berättat på MsvA debuten. Jag har hela vintern sett galoppiruetterna som en av de stora stöttestenarna. När jag tränade i veckan reflekterade jag dock över hur mycket enklare det var att rida innan jag upptäckte och förstod hur svårt det faktiskt är. Tänk hur svårt det är att rida en bra volt till exempel, även om jag ridit just volter sen jag var sisådär 8 år gammal.

Nu när solen värmer lite så var det dags att titta genom och uppdatera garderoben med hästkläder. Jag är inte så jättefåfäng i stallet, men jag vill ha bra, bekväma och prisvärda kläder. Kläderna ska funka att bära många timmar om dagen. Jag har definitivt hittat ett nytt favoritmärke på marknaden. Det ska jag ägna en del av nästa blogginlägg till. I nästa blogginlägg ska jag även dela med mig av den röde stjärnan, Domingos livsöde.


Vill du också läsa?