Välj område

Hund Karin Söderberg

Årets border collievalpar är här!

Bordercollievalpar på Vallhunden.
Nu är det en fantastisk tid här hos oss på Vallhunden när årets valpar har kommit. Sex små valpar blev det, varav två tikar och fyra hanar. Det är underbart att se dem växa och leka varje dag, men det är också väldigt intensivt!
Valpar Border collie.
Tess och Loa har fått sex valpar, två tikar och fyra hanar. Det är roligt med valpar men de kräver en hel del i den här åldern. De äter fyra gånger per dag och diar däremellan. Efter maten vill de vara ute och springa, är det dåligt väder springer de runt i köket i stället.
Border collievalpar.
På bilden är valparna sex veckor men de har redan hunnit bli åtta veckor. Det är spännande att se de olika personligheterna växa fram.
Katt och bordercollievalpar.
Katten Timjan verkar också vilja vara med i kullen och passar på att mysa med den nya lilla familjen varje tillfälle som ges.
Katt och hundvalp.
Det är härligt att se när djuren samspelar på det här viset. Timjan är helt klart en i flocken!
Det är mycket spännande saker som är på gång i år. Snart är det till exempel dags att åka upp till Stockholm igen för att valla kungens får ut på Djurgården. Inför det arbetet håller jag på att fasa fasa över alla vuxna hundar på högenergifodret från Granngården. Ska bli spännande att se hur de påverkas av fodret på längre sikt. De äter med god aptit, är fina och blanka i pälsen och känns pigga och arbetsvilliga så än så länge bådar det gott.

Karin Söderberg

Karin Söderberg bor på landet söder om Gränna och är herde, uppfödare och hundinstruktör bland annat. Hon driver kenneln Vallhunden och på sin meritlista har hon bland annat vunnit SM i fårvallning med Seemework Key. Hon har arbetat med hundar i hela sitt liv, de senaste 25 åren med Border collies.


Vill du också läsa?