Höstat upp…

Egentligen så är jag inte riktigt klar med sommaren, jag hade gärna värmts av solens strålar en månad till eller två, men eftersom vi inte kan styra, varken årstidernas eller vädrets makter så är det bara att gilla läget. Varje årstid har ju sin tjusning…

gardsbackenhu1

Ta hösten till exempel… med sina vackra, frostiga dagar, den har verkligen sin charm.

På Gårdsbacken har vi precis höstat upp. Med det menar vi att det nu får börja snöa och bli vinter utan att det gör något men det ligger en hel del förberedelser bakom.

gardsbackenhu12

 

gardsbackenhu6

Allting i trädgården ska bäras in under tak, som till exempel grillen och trädgårdsmöblerna. De fallna löven ska krattas och rabatterna ska täckas. Hönsen ska flyttas in i ladugårdsvärmen, hö ska köras hem, sand ska fyllas på och vägstickor ska sättas upp.

Båten ska tas upp och stängsel likaså. Parasoll, paviljong och hängmatta plockas ner och tas in för att skyddas mot höstens regn och rusk och vi längtar tills dess att vi får plocka fram dem igen…

gardsbackenhu3

gardsbackenhu9

Men även fast jag inte riktigt är klar med sommaren så måste jag medge att det känns trevligt att välkomna hösten. Att göra upp en eld i braskaminen och för att inte tala om myskänslan att tappa upp ett varmt bad för att tina upp frusna fingrar och tår, det är få saker som slår det.

gardsbackenhu10gardsbackenhu7

Jag brukar likna hösten och vintern lite som att gå i ide för en stund, dagarna är inte lika intensiva och hektiska som under sommarmånaderna. Nu har vi möjlighet att ladda batterierna inför nästa vår och sommar och hur mycket jag än gillar solens värme så känns det faktiskt helt okej!

gardsbackenhu8

Ha en härlig höst!