Hur välstädad är verkligheten egentligen?

Vi presenteras dagligen för så mycket fint, så mycket sött, prydligt, välstädat, puttinuttigt, vackert, välarrangerat och så vidare… Jag kan fortsätta att rabbla upp hur många positiva adjektiv som helst som beskriver allt supertrevligt som vi exponeras inför…

Men nu är frågan, är verkligen verkligheten så nice och välstädad som den utges för?

Och OM det nu är så, visst ligger det rätt mycket jobb bakom, eller hur?

Jag menar, ta städskåpet till exempel, det behöver alltid städas, för det är väl därför som det heter städskåp…??? För det kan ju inte vara för att vi ska förvara städartiklar där inne, för det gör vi ju inte… Det är ingen vits att krångla in dammsugaren i skåpet, den ska ju användas strax igen. Nä, dammsugaren den ska stå startklar och förresten så ryms den inte!

Städskåp

De väl skurade, skinande rena golven, finns dom? Jag menar längre än några minuter, när de är alldeles nymoppade?

Hund på smutsigt golv

Och den tomma diskmaskinen, har ni någonsin sett en sådan? Inte jag heller. Möjligtvis den dagen den installerades här på Gårdsbacken, därefter är den ett minne blott.

Diskmaskin full med disk

Tvättstugan, helt ren och fin med nytvättade, nystrukna kläder i tjusiga högar, ordning och reda, alla sockorna väl matchade, inga blekrosa strumpor på grund av att de hamnat i en rödakläderstvätt, på grund av misstag… Möjligtvis kan man se det på bild i något inredningsmagasin eller i en dröm.

Kläder på strykbräda

Fast är saken den, att det gör ingenting, allting behöver inte vara perfekt, inte du, inte städskåpet, inte golvet, inte tvättstugan, det fungerar ändå. Det gör inget om det är lite organiserat rörigt i städskåpet eller om golven är grusiga, det är som mer på riktigt, som det är i verkligheten.

Och har man, som oss på Gårdsbacken, ett gäng hundar som hjälper till att ostäda, så ser de i alla fall till att se till att man aldrig har några sysselsättningsproblem.

Hundar tittar på en borste med hundhår

Något som däremot definitivt hjälper är en del superfiffiga städartiklar, varav en som jag speciellt vill lyfta fram i detta inlägg… Skurmoppen ”Såhimlafiffig” som du kan köpa på Granngården. På skaftet sitter nämligen en behållare som du fyller med vatten och lite skurmedel och så trycker du på skaftet, för att duscha fram lite skurmedel som hamnar precis framför moppen. Jag har haft min en längre tid och den är riktigt bra, den är rejäl och håller än så länge för så gott som daglig användning och faktum är att den underlättar rejält i min vardag med hundarna… Och inte är den dyr heller…

Hundar nosar på mopp

Städa lugnt och kom ihåg att du duger precis som du är…

Profilbild-paula-limePaula och Dan på GÅRDSBACKEN gästbloggar regelbundet på Grannliv om deras liv på gården, djuren, deras kennel och Hundcenter. Här kan du läsa andra inlägg av PAULA. Vill du läsa mer av dem besök deras egen blogg GÅRDSBACKEN eller deras FACEBOOKSIDA.