Välj område

Vildfågel

Dags att börja se över fågelmatarna

Talgoxe

När luften blir kyligare och sommarens saftiga insekter är ett minne blott börjar småfåglarna söka annan föda.

När det börjar bli kallare ute är det dags att titta igenom fågelmatarna. Tvätta av dem och göra dig redo för den kalla säsongen. Fågelmatare ska vara utformade så att maten hålls torr och fåglarnas spillning inte hamnar i den. Flera frö- och nötautomater har smarta konstruktioner med skyddsnät som är bra för att stänga ute större fåglar, katter och andra smådjur så att mindre fåglar kan äta i lugn och ro.

Enstaka talgbollar är bra fågelmat för vilda småfåglar. Vill du locka till dig flera olika sorters fåglar senare under vintern, är det en fördel att ha flera foderplatser med fågelmatare och fågelbord som exempelvis foderautomater med fågelmat. Då minskar dessutom trängseln och fler småfåglar kan komma åt de nyttiga och näringsrika fodertillskotten som är så viktiga.

Granngården har landets bredaste sortiment av fågelbord och fågelmat. Här hittar du några av de populäraste fågelprodukterna just nu.


Vill du också läsa?