Läsarnas bästa smultronställen – del 3

Det vimlar av vackra smultronställen runt om i Sverige, från norr till söder, mellan öst och väst. Det vittnar våra läsare om. Idag publicerar vi den tredje delen av läsarnas bästa tips på utflykter i Sverige, nästa fredag är det dags för den fjärde och avslutande delen.

Norra Lökaröd, Skåne

Mitt smultronställe är Norra Lökaröd som ligger i Skåne. Här finns allt man kan tänka sig på denna sagolika plats med en fantastisk utsikt över Hanöbukten. Skön natur med skog och varför inte ett besök hos de bökande ”utegrisarna”.
Ann-Charlott Jönsson, Degeberga

Hörjelgården, Skåne

Det finns inget bättre smultronställe än Hörjelgården i sydöstra Skåne. Här finns det gamla odlingslandskapet kvar med åkrar, orkidéängar, betesmark, en korsvirkesgård och fantastiska möjligheter för alla åldrar att uppleva hur det var förr, när tystnaden på landet var stor.
Hjalmar Dahm, Torna Hällestad

Café Wahlman, Hedemora

Jag tipsar om det mysiga fiket Café Wahlman i  Hedemora. Där kan man slå sig ner för en gofika och stilla sig en stund. Mycket trevlig personal och lugnande miljö där fokus ligger på byggnadsvård. Det finns sittplatser såväl inne som ute och även en byggnadsvårdsbutik.
Anna-Karin Eriksson

Hornslandet, Hälsingland

Hornslandet i Hälsingland. Rullstensåsar från istiden, vandringsleder, rikt djurliv. Gamla fiskelägen med vackra kapell och sjöbodar, långa sandstränder och sjöar.
Lina Johnsson, Hudiksvall

Frostbrunnsdalen, Borlänge

Ett härligt smultronställe i Borlänge är Frostbrunnsdalen med sitt sommarcafé, fantastiska växtlighet och historia. Väl värt ett besök som ger ro för själen samtidigt som du kan få en kopp fika och en inblick i Sveriges historia.
Agneta Rönnqvist, Borlänge

Kyrketorp, Öland

Mitt smultronställe är byn Kyrketorp på Öland. Världens mysigaste ställe med havet, café och trevligt folk alltid!
Marie Nyberg, Ängelsberg