En gräsblandning i mästarklass

Engelsk fotboll är känd för sina gräsplaner och planskötare i världsklass. Granngården lanserar i samarbete med Stryktipset ett gräs som innehåller samma frösorter som används i den engelska toppfotbollen, men anpassat till svenska trädgårdar.

Gräsblandningen är framtagen tillsammans med Granngårdens gräsexperter och innehåller samma frösorter som används av klubbarna i den engelska toppfotbollen men anpassad till svenska förhållanden. Granngården English Grass är ett gräs för alla som älskar fotboll.
I England har planskötarna lika hög status som spelarna på planen. English Grass för svenska trädgårdar har tagit fasta på deras bästa tips. Resultatet är en produkt som låter dig sätta en brittisk prägel på din gräsmatta.

Så här sår du English Grass 
Du kan så gräsmattan vid 10 graders jordtemperatur eller varmare, men undvik högsommaren. Förbered jorden genom att ta bort rötter, ogräs och grova klumpar. Sprid fröna och mylla varsamt ner dem i jorden med en kratta. Vattna försiktigt tills jorden blir genomfuktig. Håll ytan fuktig medan fröna gror (ca 2-4 veckor). När gräset är ca 50-70 mm högt är det dags för premiärklippningen. Klipp bara en tredjedel av bladets längd per gång. Vid nysådd räcker 1 kg till 50 kvm.

Tips och råd

  • Klipp gräsmattan ofta.
  • Efterså minst en gång om året.
  • Lufta gräsmattan två gånger om året.
  • Gödsla minst tre gånger om året.

english-grass-faktarutaGräset English Grass för svenska trädgårdar kostar cirka 99 kronor kilot och innehåller samma frösorter som används i den engelska toppfotbollen, men anpassat till svenska trädgårdar.

På Granngården finns ett brett sortiment av gräsfrö som passar alla olika behov.