Välj område

Hus & hem

Grilldags: läcker lax med grönsaker

Granngarden_grillgott_laxpaket1

Grillat behöver inte betyda tunga köttbitar. Här serveras ett underbart recept på lax som läsaren Ylva skickat in till Grannliv. Varsågoda!

2 pers
300 g laxfilé
färska grönsaker
1 dl riven Västerbottenost
1 dl crème fraiche
salt och peppar

Ta dubbla ark av grill- eller ugnsfolie. Lägg mangold i botten och placera laxen ovanpå. Skiva valfria grönsaker, förslagsvis fänkål, salladslök, purjolök och mangold och lägg dem intill laxen. Blanda den rivna osten med crème fraiche och klicka på laxen. Salta och peppra. Vik ihop paketet så att inget kan rinna ut. Grilla i ca 15 minuter eller tills laxen är färdig. / Ylva Jansson, Enskede

Granngarden-landmann-kolgrillSmart grillvagn för kol

Landmann Grillvagn Goth är en kolgrill med värmeregleringsmöjligheter i klass med en gasolgrill. Med en praktisk vev kan brikettgallret höjas och sänkas. Grillgaller av gjutjärn och förkromat varmhållningsgaller. Fällbara sidohyllor. Grillyta: 56×41,5 cm.

 

Klassisk klotgrill

Granngarden-klotgrillLandmann Grillchef 57 cm i diameter är en rejäl klotgrill med emaljerat klot, utrustad med termometer och kolavskiljare för att enkelt kunna grilla indirekt, integrerad askuppsamlare inne i grillskålen.


Vill du också läsa?