Välj område

Smådjur

Kaninen ska trivas – tips på bra kaninburar

Kaniner i kaninbur

Fiberrik föda, rent vatten, hö och möjlighet till att gnaga, skutta och springa. Tamkaniner har samma behov och beteende som vildkaniner. Lyckas du med det får du en frisk och glad kanin.

Kaninen är ett av våra vanligaste och mest älskade husdjur. Alla tamkaniner stammar idag från den europeiska vildkaninen och de faktorer som har störst påverkan på kaninens välbefinnande kan kopplas till vildkaninens behov och beteende.
Som kaninägare är det viktigt att du tar hänsyn till dessa behov kring mat, boendemiljö och stimulans för att din kanin ska må så bra som möjligt.

Vildkaniner rör sig mycket hela tiden över stora ytor. De gräver gångar och skapar gömställen. Dessa behov finns också hos tamkaninen och som ägare bör du göra vad du kan för att uppfylla dem.

Släpp ut kaninen ur kaninburen varje dag på en större yta där den kan skutta och springa. Se gärna till att det finns en jordhög eller grävlåda så den får jobba lite.
Det här behovet går möjligen att minska om kaninen har tillgång till tunnlar och gömställen i sitt boende. Kaniner har ett nyfiket sinne och det är positivt för dem att få utforska nya saker. Bomiljön kan därför med fördel ändras lite då och då.

Tips! 3 bra kaninburar

Kaninbur Granngården

Kaninbur Granngården Acacia

Rymlig kaninbur i acasiaträ från Granngården. Buren är tålig mot väder och vind och försedd med en praktisk bricka för enkel rengöring. Finns även i större storlek. 2 299 kr.

 

Kaninbur Granngården

Kaninbur Buddy

Front med två öppningsbara dörrar. Innerhöjd 60 cm. Med vilodel och vädertåligt tak. Det utdragbara plasttråget underlättar rengöring. Plastfötter som skyddar mot fukt. Lätt att montera. 1 195 kr.

 

 

 

Kaninbur Granngården

Kaninbur Indodelux

Indodelux Kaninbur är en stabil inomhusbur med praktiska hjul. Med trähus och integrerad plattform för skydd och lek! 1 419 kr.

 


Vill du också läsa?