Vårmarknad på Granngården i Strömsund

Granngårdens vårmarknad i Strömsund

Just nu pågår det en mängd aktiviteter på Granngårdens butiker runt om i landet. Hönskurser, fårskötselkurser och hundpromenader bland annat. Andra helgen i maj är det dags för vårmarknad i Strömsund.

Andra lördagen i maj, sedan 28 år tillbaka, välkomnas våren till Strömsund med en vårmarknad på Granngården. Strömsund, som till ytan är Sveriges 6:e största kommun, minskar drastiskt sin befolkningsmängd varje år men det finns några tappra själar runt om i byarna som försöker hålla sin lantbrukskultur vid liv genom att tillverka t ex ost, korv, rökt eller torkat kött samt olika former av hantverk. Därför har denna marknad uppstått en gång i tiden.

Granngårdens vårmarknad i Strömsund

Granngården i Strömsund har ett antal egna marknadsstånd vilka hyrs ut till försäljare som enbart säljer egentillverkning vilket har gjort marknaden mycket uppskattad. Dels får tillverkarna visa upp sina alster samt att det blir en mötesplats för människor i hela kommunen med omnejd.

Granngårdens vårmarknad i Strömsund

Förutom försäljning blir det godisregn och hoppborg för barnen, ridning, hästskoning, fårklippning, yxkastning samt uppvisning av kalvar,  kaniner, höns med mera. Håll utkik efter vad som är på gång i just din Granngårdenbutik i vår.