Nu drar årets kosläpp igång!

Att åka till en gård och vara med på kosläpp har blivit en populär attraktion. I helgen drar kosläppen igång och pågår sedan i olika delar av landet ett par helger framöver i maj. Vissa gårdar kräver föranmälning och en del har redan fullbokat, så håll utkik!

Kosläpp har blivit en riktig folkfest och allt fler gårdar bjuder in till denna tillställning. Många kombinerar det med försäljning av lokala produkter och aktiviteter för barnen som får chans att komma nära gårdens djur. Det är något visst med att se kornas glädjeskutt ut i hagarna och förra året var det över 165 000 barn och vuxna som deltog.

På Arlas hemsida kan du se vilka gårdar som ordnar kosläpp och vilka datum som gäller. Här kan du också boka din plats. Redan nu är det vissa som är fullbokade.

Och du, glöm inte att tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter kontakt med djuren för att skydda både sig själv och djuren från eventuell smitta, enligt rekommendationer från Jordbruksverket.

Se film från förra årets kosläpp på Gården Rytterne utanför Västerås.