Våra bästa leksaker till hunden

leksaker hunden Grannliv Granngården jan 2016
Det tjocka gummisnöret från Granngården i naturgummi är bra för tugg och lek, i gummifiguren kan du lägga in godisar – populärt att jaga efter golvet och en klassisk slittålig repboll.

Hopp, snurr, skutt och lek! Det finns mängder med smarta hundleksaker för lekar, mental träning och fyspass som ger lycka och spänning hemma. Här kommer tips på leksaker till hunden.

De flesta högre ryggradsdjur tycks ha lek inbyggt i sig sedan födseln. Spädbarnet skrattar och härmar föräldrarna. Djur lär sig jaga och slåss. Livet kittlar oss att leka även som vuxna och det är en viktig del av att lära sig, skapa sociala band och utveckla vårt intellekt.

I försök där man har isolerat råttor som inte fick leka märkte man att de hade svårt att förstå de sociala spelen i gruppen när man sedan sammanförde dem igen.

Att leka med sin hund skapar starka känslomässiga band er emellan. Hunden får nödvändig fysisk träning som stärker hälsan och samtidigt intellektuell träning. Att aktivera sin hund mentalt är lika viktigt som fysiskt.

hundlek leksaker hunden Grannliv Granngården jan 2016
Granngårdens hundgodisbitar gjord på 100% lax, slittåliga och mjuka djurleksaker som både piper och prasslar. Till höger en ihålig boll i 100% rågummi där man kan stoppa in en godisbit som hunden får arbeta för att få ut.

I mental träningen behövs belöning, vilket inte behöver betyda godis. Professionella hundtränare som utbildar bomb- eller räddningshundar vet att en favoritboll eller andra hundleksaker kan vara lika stor belöning som en munsbit. Det skulle vara ohållbart för dem att arbeta med godis med tanke på den stora mängd träning de genomför varje dag med hundarna.

Gör egna leksaker till hunden
Många lekar går att uppfinna själv. Som till exempel att låta hunden leta fram godis som du lagt inuti ett antal stängda kartonger som hunden måste ta sig igenom för att få fram den. En annan är att gömma godis inuti tjocka repbitar – särskilt bra med hundar som har stort behov av att tugga och bita på saker. Du kan också pröva att frysa in godisar i ett isblock som hunden får gnaga fram.

Bara fantasin sätter gränser när det gäller att uppfinna saker som gör att hunden kan tugga, jaga, leta och klura!

Julmys_Grannliv415_8 leksaker hunden Grannliv Granngården jan 2016
Border Collien Teja har på sig ett halsband i råläder som finns i olika storlekar med matchande koppel. På golvet värmande fårskinnsfällar, en frisbee i rågummi och en gummifigur att tugga på som går att fylla med godis.

hundlek-2 hundleksaker leksaker hund Granngården Grannliv jan 2016Här hittar du fler leksaker för hund!