Välj område

Häst Carita Axelsson

Fantastiska föl och SM-vecka!

caritaaxelsson20151031-3 föl stall axelsson grannliv granngårdenDen här helgen är det spännande tävlingar som ska avgöras. I år har vi ett rejält gäng föl som ska bo hos oss här under vintern, de bor tillsammans ute på en lösdrift.

Där får de leva som hästen är gjord för att leva. 100% utevistelse, full rörlighet, fritt intag av stråfoder, så att de kan växa och leka i den takt de själv känner. Det ger sunda och friska hästar.

Vi har förmånen och lyxen att kunna erbjuda våra växande unghästar stora och fina beten, med ny insådda och frodiga vallar. Till skillnad mot sommaren har hösten bjudit upp till ett riktigt kanonväder att gå ute i. Det är lika roligt för varje år att följa årets kull, deras utveckling från vackra föl till förhoppningsvis riktiga tävlingsstjärnor i framtiden. Åtminstone är det oerhört inspirerande!

Utöver våra egna har det anlänt lite nya förmågor, som just lämnat sin mamma. De bor för närvarande tillsammans, för att bekanta sig med varandra innan de flyttar ihop med den större flocken. Som de sedan ska gå tillsammans med hela vintern.

12182337_10153768859813982_1912519342_n föl stall axelsson grannliv granngården

Ett nytt gäng fölisar, som nyligen lämnat sin mamma. Från vänster Prins Felix e.Hollys Cerwin – Madrigal och Miss Monastrell e.Radisson – Cappuccino, i bakgrunden Cooper e.Comfortuna -Irco Mena.

Utöver mina två egna uppfödningar, så köpte vi in Miss Monastrell på årets elitfölauktion. En vacker individ vi tror mycket på!

 föl stall axelsson grannliv granngården

Miss Monastrell e.Radisson – Cappuccino Inköpt fölauktionen 2015.

IMG_1626-610x685-1 föl stall axelsson grannliv granngården

Katten en månad gammal.

Ett av årets favoritföl är Hollys Garfield, eller katten som jag valt att kalla honom. Hans pappa heter Gustav, jag hoppas ni ser tråden… Han föddes lite som en överraskning, både i tid och utseende. Och nu tre månader senare har han överraskat igen med att totalt ändra färg. Ett riktigt charmtroll.

 

12096407_10153757900118982_7242135957216141266_n föl stall axelsson grannliv granngården

Katten 3 månader gammal, en cool typ som vilar upp sig i maten.

Utöver dessa vackra föl har jag lite fler hästar, bland annat kattens bror Cerwin. Inte för att jag tror det kommer som en större överraskning för någon, men han är min lilla guldklimp. Han är min först uppfödning som dessutom vunnit det mesta man kan vinna som dressyrponny.

Han är nu 8 år och planen är att han ska få en ny ägare/ägarinna som vill ha honom som sin tävlingsponny. Fram tills dess står han hos en av Sveriges främsta, i sin åldersgrupp, dressyrryttare. I helgen ska de delta i Lag-SM tillsammans. Och det ska bli superkul och se vad de kan åstadkomma för resultat tillsammans. Återkommer med resultat.

Hollys Cerwin RP 175, med fjolårets ryttare. Helena Haid. föl stall axelsson grannliv granngården

Hollys Cerwin RP 175, på tävling med fjolårets ryttare Helena Haid.

Passlåda. föl stall axelsson grannliv granngården

Passlåda.

Efter varit hos fölen insåg jag att det börjar dra ihop sig för vaccinationer, jag gick igenom passlådan och hästarnas vaccinationer… Det visade sig vi har runt 40 hästar, more or less, boende hos oss. Det är ett virrvarv av vaccinationer att hålla reda på och det kräver sin kvinna för att hålla ordning på allt.

Cirka hälften av de 40 hästarna som bor hos oss är stationerade året runt, och resterande flyttar fram och tillbaka mellan oss och dess ägare, vilket absolut inte förenklar situationen… 🙂

Så för att kunna hålla isär alla hästar, vaccinationer, skoningar, avmaskningar ja allt som hör hästen till krävs det ordningsamma anslagstavlor, fullklottrade med info och påminnelser!

12179342_10153768918308982_633989563_n föl stall axelsson grannliv granngården

Nu drar jag till Nordhalland på SM, ha en fortsatt skön helg!

För att följa Hollyś Cerwin under SM finns det liveuppdateringar här. Samt på vår Facebook sida Stall Axelsson såklart.

caritaaxelssongrannlivprofilCarita Axelsson gästbloggar Grannliv kommande veckor om livet i Stall Axelsson. Just nu går hon i väntans tider och är arbetsbefriad i väntan på att få barn. Till vardags är hon annars hovslagare och arbetar tillsammans med försteberidaren Camilla Axelsson. Vill du läsa mer om vad som händer i Stall Axelsson, gå till deras facebookflöde!


Vill du också läsa?